Gemeente Onderbanken


Dag van de Mantelzorg: bent u er ook bij?

Woensdag 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Bent u een mantelzorger, dan nodigen wij u van harte uit voor een gezellige middag in Zorgcentrum Schuttershof, Kochstraat 10 in Brunssum. Deze middag is bedoeld voor mantelzorgers, zorgvrijwilligers en betrokken zorgprofessionals uit de gemeenten Brunssum en Onderbanken. Initiatiefnemer is het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad, in samenwerking met Cicero en de WMO adviesraad Brunssum.

Programma
De bijeenkomst in Brunssum begint om 13.30 uur en duurt tot 16.15 uur. Ontmoeting, ontspanning en gezelligheid staan deze middag centraal. Na afloop ontvangt u een leuke attentie.

Aanmelden
Alle bij het Steunpunt voor Mantelzorg bekende mantelzorgers uit Onderbanken en Brunssum hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Alle mantelzorgers, die niet bij het Steunpunt staan geregistreerd, zijn uiteraard ook welkom. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom is de dag alleen bestemd voor mantelzorgers zelf (dus geen introducés). Wij vragen u vriendelijk om zich vóór 1 november aan te melden. Dat kan via 045 - 5616210 of info@mantelzorgparkstad.nl. U ontvangt geen bevestiging van uw aanmelding. Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, krijgt u van ons bericht. Als u niet beschikt over eigen vervoer, dan kunt u dit bij uw aanmelding aangeven. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen bij Zorgcentrum Schuttershof aanwezig.

Dag van de Mantelzorg
De doelstelling van de Dag van de Mantelzorg is om één dag in het jaar speciaal aandacht voor mantelzorg te vragen. Ook worden mantelzorgers op deze dag in het zonnetje gezet. Het thema van de landelijke Dag van de Mantelzorg is dit jaar âOp eigen wijze zorgenâ. De gedachte hierachter is dat iedereen nog beter in staat is om âOp eigen wijzeâ verantwoorde zorg te blijven geven, als alle partijen binnen het formele en informele zorgveld (zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers) optimaal met elkaar afstemmen.