Universiteit van Tilburg

Persbericht 27 oktober 2010

30 jaar Centrum voor Kennistransfer van de Universiteit van Tilburg

Symposium Kennis delen in de praktijk

Het Centrum voor Kennistransfer van de Universiteit van Tilburg bestaat 30 jaar. Na te zijn begonnen als Wetenschapswinkel, is het in die tijd uitgegroeid tot breed kenniscentrum dat bijvoorbeeld veel samenwerkt met ondernemers in de regio. Het lustrum wordt op woensdag 10 november 2010 gevierd met het symposium ´Kennis delen in de praktijk'.

Tijdens het lustrumsymposium zullen maatschappelijke organisaties, het midden- en kleinbedrijf en onderzoekers van de Universiteit van Tilburg bijeen komen om verbindingen te leggen en op zoek te gaan naar gemeenschappelijke belangen. Bijzonder deze dag is ook de aankondiging van de eerste Tilburg University Valorisatieprijs.

Voorzitter van het College van Bestuur mr. Hein van Oorschot verzorgt de opening van het symposium. Dagvoorzitter is prof. dr. Annemieke Roobeek, hoogleraar Strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Na de opening vinden er twee plenaire lezingen plaats over 30 jaar maatschappelijk kennistransfer en toekomstige trends in kennisvalorisatie, afgewisseld door twee interactieve workshoprondes. Zie voor meer informatie over het programma www.uvt.nl/lustrumcvk.

Valorisatieprijs
Tijdens de plenaire slotsessie zal prof. dr. Philip Eijlander, rector magnificus van de Universiteit van Tilburg de eerste Tilburg University Valorisatieprijs aankondigen. De prijs wordt volgend voorjaar uitgeloofd als uiting van waardering voor onderzoek dat is uitgevoerd in belang van de maatschappij, door wetenschappers en/of studenten van de Universiteit van Tilburg.

Het Centrum voor Kennistransfer begon als Wetenschapswinkel en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een breed kenniscentrum met naast de Wetenschapswinkel het Loket MKB, Starterslift, het Ondernemerscentrum, Tilburg Matchpoint en het Loket Ondernemer en Recht. Het Centrum voor Kennistransfer is een brug tussen wetenschap en samenleving waarbij ondernemers, maatschappelijke organisaties, én wetenschappers de gelegenheid krijgen elkaar te inspireren.