Gemeente Kaag en Braassem

Test uw rijvaardigheid!
auto's

Elk jaar worden er voor automobilisten van 50 jaar en ouder rijvaardigheidsritten georganiseerd. Dit jaar kunnen 50-plussers een rijvaardigheidstest doen op woensdag 10 november. Deze dag wordt georganiseerd door Holland Rijnland in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Waarom?
Voor veel 50 plussers is het lang geleden dat ze hun rijbewijs hebben gehaald. Bovendien zijn sommige verkeersregels in de loop der jaren gewijzigd. Wie meedoet aan de rijvaardigheidstest kan zien of hij/zij goed op de hoogte is van de nieuwe regelgeving. Ook wordt tijdens deze testen duidelijk hoe het er voor staat met het reactievermogen. De rijvaardigheidstest is een puur informatieve test. Deelname heeft geen enkel gevolg voor het rijbewijs.

Programma
De drie programmaonderdelen nemen een halve dag, dus of de ochtend of de middag in beslag.De dag begint met een diapresentatie van VVN, over verkeersregels en âtekens. Na de presentatie ontvangen de deelnemers een boekwerk over verkeersregels en -borden. Tot slot is er voor iedereen individueel nog een gehoor-, ogen- en reactietest.

De deelnemer rijdt in de eigen auto een route en krijgt tijdens de rit deskundig advies over de rijstijl, van een meerijdende ritadviseur. De ritadviseurs zijn gediplomeerde rij-instructeurs. Zij zijn speciaal bevoegd om deze rijvaardigheidsritten af te nemen. Na afloop van de rit wordt met de deelnemer het resultaat besproken. Daarna krijgen deelnemers het ingevulde formulier.

Wanneer, waar en kosten
De rijvaardigheidstest is op woensdag 10 november, in het Multicentrum de Eendenkooi, Kooikersplein 1 in Zoeterwoude. Dankzij subsidies is de eigen bijdrage beperkt tot ⬠15,-, inclusief koffie en thee.

Opgeven voor deze test?
Telefonisch: (071) 576 20 51 of (06) 54 71 76 81 (ook voor meer informatie)
Per e-mail: remvis@tiscali.nl
Schriftelijk: J.C.P. Remmerswaal, Cornelis de Houtmanplantsoen 7, 2253 VV Voorschoten.

Vergeet bij het opgeven niet aan te geven wanneer u de test wilt doen: ochtend, middag of geen voorkeur.
Â