Waterschap Groot Salland

Stap aan boord van de MS Watervlo

Laatste wijziging: 28 oktober 2010

Van 8 tot en met 19 toert het educatieve schip de MS Watervlo door de gemeente Zwartewaterland. Aan boord van de MS Watervlo worden educatielessen gegeven aan de lokale basisschoolklassen uit Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt. Op de woensdagmiddagen 10 en 17 november en zaterdag 13 november is er Open Schip en is iedereen welkom aan boord. Het bezoek van de MS Watervlo aan Zwartewaterland is een initiatief van Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Groot Salland en de gemeente Zwartewaterland.

Banner MS Watervlo Beleef het water
Waar kun je beter leren over water dan op het water zelf? Aan boord van de MS Watervlo is een tentoonstelling ingericht, die laat zien hoe belangrijk en bijzonder water is. 14 basisscholen uit de gemeente Zwartewaterland gaan het schip bezoeken. Op het schip gaat het om het beleven en meemaken van water. Het lesaanbod is zeer divers: verhalend, interactief, theatraal, spelend en onderzoekend.

Ontdek de waterwereld
Op de woensdagmiddagen 10 en 17 november is iedereen van 13.00 tot
16.00 welkom aan boord. Jong en oud kunnen zich verdiepen in de waterexpositie, deelnemen aan activiteiten en vragen stellen aan de educatief medewerkers van de MS Watervlo. Kom op 10 november naar de Oosterkaai in Genemuiden of 17 november naar de Kaai in Hasselt.

Op zaterdag 13 november is van 10.00 - 16.00 uur het schip in Zwartsluis (Havendijk) voor iedereen opengesteld. Er wordt dan extra aandacht besteed aan de rioolwaterzuivering, het werk van het waterschap en het gemeentelijk waterbeleid.

Waterproefjes in het laboratorium De Watervlo
Vroeger vervoerde De Watervlo (1912) allerhande vracht; nu is het hele schip omgebouwd tot drijvend watermuseum. Na het welkomstwoord van koning Neptunus, vervolgen de bezoekers hun weg door een interactieve waterwereld. De rivier, het riool, de kraan, waterputten in de woestijn en een heuse onderzeeër; alles wat maar met water te maken heeft, treft men op De Watervlo aan.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl