Landstede

Open LeerCentrum opent deuren in Putten

Wij willen mensen met educatieve vragen op een laagdrempelige manier helpen. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan bij ons terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld op het gebied van computers, opvoeden, Nederlandse taal of sociale vaardigheden, zegt initiatiefneemster van het Open LeerCentrum van Landstede Putten, Tia van Diest. Wethouder Koekoek verricht woensdag 10 november om 10 uur de officiële opening van het Open LeerCentrum

Om het beste uit de mensen de halen is samenwerking met instanties zoals de gemeente, sociale dienst en Stichting Welzijn Putten zeer gewenst.

Iemand die bijvoorbeeld niet goed kan rondkomen met zijn budget, kan door de sociale dienst worden doorverwezen naar het Open LeerCentrum om een coachingsgesprek of eventueel een cursus omgaan met geld te volgen, legt Tia van Diest uit, die aangeeft dat inwoners van Putten nu al terecht kunnen bij het Open LeerCentrum.

Geen studieboeken
De docent die de mensen ontvangt in het Open LeerCentrum vindt het een leuke en uitdagende job om de mensen te coachen. Sinds 2004 werk ik als coach. Het is heel belangrijk om er te zijn voor mensen die hulpvragen hebben en ze niet van het kastje naar de muur te sturen. Voor sommige mensen is de drempel om naar een onderwijsinstelling te stappen te hoog. Ze zijn bang om weer tijden in studieboeken te moeten staren. Daarvan is bij ons geen sprake, benadrukt Jan.

We zijn heel laagdrempelig en iedereen kan binnen komen wandelen. Vragen over opvoeden, computeren, Nederlandse taal, solliciteren; iedereen kan bij ons komen binnen lopen. Per persoon bekijk ik wat bij ze past en hoe ik diegene kan helpen. Soms kan dit met een gesprek en soms verwijs ik ze door naar een cursus, legt Jan uit.

Leerbon
Om de inwoners van Putten extra te motiveren ligt er bij het Open LeerCentrum en bij de gemeente De Leerbon. Via dit formulier kunnen mensen gratis een cursus volgen. Hierbij kunnen ze kiezen uit vier cursussen: Omgaan met geld; Opvoeden; Op stap naar werk; Lezen en Schrijven.

Het Open LeerCentrum aan de Jacob Catsstraat 74 in Putten is geopend op: maandag van 09.00 tot 12.00 uur; dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur; woensdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie kan worden gebeld met Landstede: 088 850 79 00.