Portaal

Halloween in de Slaaghwijk in Leiden

Halloweenoptocht en Halloweensport zijn dit jaar op woensdag 10 november a.s. de thema''s in de Slaaghwijk. Kinderen tot 9 jaar en ouders uit de Slaaghwijk maken op de route veel herrie en lopen langs spannende en enge plekken. Voor de kids vanaf 9 jaar wordt een Halloween sportevenement georganiseerd door Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland in de voetbalkooi nabij Reigerhorst.

Op 10 november 2010 om 18.00 uur start vanaf het buurthuis Op Eigen Wieken de Halloweenoptocht in de Slaaghwijk. Kinderen en ouders lopen langs `enge' onverlichte en onveilige wandelroutes. Om 18.00 uur start met de kinderen vanaf 9 jaar in de voetbalkooi nabij de Reigerhorst in een `enge Halloween' voetbalkooi een sportevenement tot 20.00 uur.

Nu lopen ongeveer 60 kinderen en bewoners door Horstenwijk langs `enge plekken' en kijken samen met de projectleider Veiligheid Leiden Buitengewoon Veilig (samenwerking tussen de gemeente Leiden en de corporaties Ons Doel, Portaal en de Sleutels) ,de wijkbeheerders en opbouwwerker van Libertas Leiden of bepaalde plekken of kruisingen beter verlicht kunnen worden. Ook kijkt hij of er andere verbeteringen op die plekken nodig zijn zoals het snoeien van te hoge struiken veilig door de Slaaghwijk of oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Tijdens de route krijgen de kinderen wat lekkers.

Vorig jaar is door de Horsten en de Rodes gelopen en is de veiligheid voor voetgangers en fietsers in de Slaaghwijk verbeterd. Er is bij onoverzichtelijke kruisingen het openbaar groen gesnoeid en zijn kapotte lichtmasten bij het Valkenpadplein en bij de Milanenhorst gemaakt.

Portaal