Rijksoverheid


03 november 2010
Toelichting Vijfde Cohesierapport door de Europese Commissie

Op 10 november geeft de Europese Commissie in Nederland een toelichting op haar Vijfde Cohesieverslag. Graag nodig ik u uit om deze presentatie bij te wonen. In het Vijfde Cohesieverslag doet de Europese Commissie verslag van de effecten van het Europese Cohesiebeleid van de afgelopen jaren en geeft zij haar visie op de toekomst van het Cohesiebeleid na 2013. Dit rapport wordt op 9 november in Brussel gelanceerd en vervolgens door de Commissie in alle lidstaten afzonderlijk toegelicht. De bijeenkomst geldt tevens als de start van de publieke consultatieronde over de beleidsvoorstellen voor het Cohesiebeleid na 2013. Deze consultatie loopt tot 31 januari 2011.
Programma ! 10 november:
14:30 uur ! Opening
14.40 uur ! Toelichting op het Vijfde Cohesierapport door Europese Commissie 15.10 uur ! Overhandiging Vijfde Cohesierapport
15:15 uur ! Panel discussie/debat
16:00 uur ! Afsluiting en receptie
Locatie:
Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie ! Atrium Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag.
Het programma start om 14.30 uur. De Europese Commissie, bij monde van de heer Pascal Boijmans (Deputy Afdelingshoofd bij Directoraat!generaal Regionaal Beleid van de Europese Commissie) zal een uitgebreide toelichting op het verslag geven. Uiteraard is er hierbij de gelegenheid tot het stellen van vragen. Daarna zal het Vijfde Cohesierapport aangeboden worden en zal er hoogambtelijk op gereageerd worden.
Vervolgens vindt er een paneldiscussie plaats over de toekomst van het Cohesiebeleid. In het panel zullen stakeholders worden opgenomen vanuit de overheid en de wetenschap. Tot slot wordt het programma om 16.00 uur afgesloten met een receptie.

Voor de presentatie en achtergrondbriefing zijn de leden van uw vaste commissie voor Economische Zaken en de leden van uw vaste commissie voor Europese Zaken, alsmede overige geĂŻnteresseerde leden, van harte uitgenodigd. Indien u de presentatie wilt bijwonen, verzoek ik u vriendelijk een e!mail, met vermelding van de vaste commissie en uw naam, te sturen naar structuurfondsen@minez.nl.

Mede namens de Europese Commissie laat ik u weten uit te kijken naar uw komst.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

(w.g.) dr. Henk Bleker