Persuitnodiging: Toelichting 5e Cohesierapport Europese Commissie

04/11/2010 12:59

Europese Commissie

(niet voor publikatie)

Op 10 november geeft de Europese Commissie een toelichting op haar Vijfde Cohesieverslag in Nederland. De pers is van harte welkom om deze achtergrondbriefing bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in het Atrium van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie in Den Haag.

In het Vijfde Cohesieverslag doet de Europese Commissie verslag van de effecten van het Europese Cohesiebeleid en geeft zij haar visie op de toekomst van het Cohesiebeleid na 2013. Dit rapport wordt op woensdag 10 november in Brussel gepubliceerd en vervolgens door de Commissie in alle lidstaten afzonderlijk toegelicht. De bijeenkomst geldt tevens als de start van de publieke consultatieronde over de beleidsvoorstellen voor het Cohesiebeleid na 2013. Deze consultatie loopt in alle EU-landen tot 31 januari 2011.

Programma - 10 november:

14:30 uur - Opening

14.40 uur - Toelichting op het Vijfde Cohesierapport door Pascal Boijmans (Plv. afdelingshoofd DG Regionaal Beleid van de Europese Commissie)

15.10 uur - Overhandiging Vijfde Cohesierapport aan Hans de Groene (Plv. Directeur Generaal Ondernemen & Innovatie van het ministerie EL?).

15:15 uur - Panel discussie/debat

16:00 uur - Afsluiting en receptie

Panelleden:


-Sip Oegema (clusterleider CGB van directie Ruimtelijk Economisch Beleid, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) - panelleider


-Frits von Meijenfeldt (clusterleider Internationale Zaken van directie Innovatie, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie)


-Pascal Boijmans (Plv. afdelingshoofd DG Regionaal Beleid van de Europese Commissie)


-Ina Joosten (manager van het EFRO-programma Oost Nederland)


-Willem Molle (Professor Economie aan de Erasmus Universiteit)

Datum en Locatie:

10 november, 14.30 uur.

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie - Atrium

Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag.





http://ec.europa.eu/regional(underscore)policy/index(underscore)en.htm