Gemeente Heerenveen

Dag van de Mantelzorg, 10 november 2010

Mantelzorger ben je elke dag, maar één keer per jaar willen we extra aandacht voor alle mantelzorgers. En dat doen we op de Dag van de Mantelzorg die dit jaar op 10 november wordt georganiseerd.

Wist u dat ruim 80% van alle zorg die wordt verleend `gewoon' mantelzorg is. En dat mantelzorgers het verlenen van zorg vanzelfsprekend vinden. `Het hoort erbij' vinden de ze zelf. Maar mantelzorg is heel belangrijk, want zonder mantelzorg zou de maatschappij niet kunnen zijn zoals die nu is. Tijdens de Dag van de Mantelzorg verdient de mantelzorger wat meer aandacht dan anders.

Bent u mantelzorger en hebt u een uurtje vrij? Dan bent u van harte welkom:

In Jubbega van 14.30 tot 17.00 uur in De Kompenije. Wethouder Buwalda opent het programma en u kunt met elkaar in gesprek. U vindt informatie over mogelijkheden voor mantelzorgers, er is een quiz en gezellige muziek.

In Heerenveen bent u welkom van 10.00-12.00 uur in de bibliotheek op het Burgemeester Kuperusplein. U kunt in gesprek met elkaar, er is informatie over het Familiespreekuur en een verrassend verhaal.

Een hapje en drankje staan voor u klaar en aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

Heeft u thuis vervangende zorg of vervoer nodig? Neem contact op met de omtinker Ineke Jonker, telefoon: 06 270 068 54. Of met het Vrijwilligers Service Punt, Liza de Vries, telefoon: (0513) 64 58 81. Een mail sturen kan ook l.devries@caleidoscoop.net.