ProRail

Persbericht

04-11-2010

Nieuwe perrons voor station Zaltbommel

ProRail gaat nieuwe perrons plaatsen op station Zaltbommel. De huidige perrons zijn aan het einde van hun levensduur en toe aan vervanging. De werkzaamheden starten aanstaande maandag en duren tot augustus volgend jaar. Het vernieuwen van de perrons wordt gecombineerd met het verbeteren van de stationsomgeving door de gemeente Zaltbommel. Beide partijen doen er zoveel mogelijk aan de overlast voor reizigers te beperken.

Start

De start van de werkzaamheden is 10 november aanstaande. Vanaf die datum wordt aan de achterzijde van de overdekte fietsenstalling een werkterrein ingericht. Wat volgt is het verbreden en klaarmaken van de taluds voor de plaatsing van de nieuwe perrons. Hiervoor wordt eerst de begroeiing verwijderd. In mei/juni 2011 worden tijdens drie meerdaagse buitendienststellingen de nieuwe perrons geplaatst. Daarna vinden de afrondende werkzaamheden plaats.

Overlast

De werkzaamheden kunnen met name in de maanden november en december van dit jaar overlast veroorzaken voor gebruikers van Station Zaltbommel. In de omgeving van het station rijden meer vrachtwagens en ruim 40 parkeerplaatsen achter de bewaakte fietsenstalling worden ingericht als werkterrein en zijn daardoor niet beschikbaar. Automobilisten kunnen terecht op het P&R-terrein aan de Plakweg en een tijdelijk parkeerterrein aan de Plakweg tegenover het P&R-terrein (terrein van Lion Cars).

Verbeteren stationsomgeving

De gemeente gaat het P&R-terrein aan de Plakweg uitbreiden met minimaal 177 parkeerplaatsen. En de overdekte fietsenstalling die nu nog bewaakt is, wordt omgebouwd tot een grotendeels onbewaakte en onbetaalde overdekte stalling die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast start de gemeente Zaltbommel in het eerste kwartaal van 2011 met de aanpak van wees- en zwerffietsen. Fietsers waarvan de fiets langdurig onbeheerd op het station of niet in de stalling staat, worden gewaarschuwd en zo nodig wordt de fiets verwijderd.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.nieuweperronsvoorstationzaltbom mel&category=Regionaal]