Gemeente Dalfsen

Ondernemersmiddag Brandveilig bouwen

05-11-2010

Op woensdag 10 november 2010 wordt in de brandweerkazerne in Nieuwleusen een voorlichtingsmiddag gehouden met het thema "Brandveilig Bouwen".

Bouwbedrijven, aannemersbedrijven en installatiebedrijven uit de gemeente Dalfsen zijn uitgenodigd voor deze middag waar praktijk en theorie elkaar afwisselen.

Na het openingswoord door wethouder Agricola verzorgen deskundigen van de Firma Promat en Archetex de invulling van de middag. Het is de bedoeling dat na deze dag inzicht is verkregen in het brandveilig bouwen. Van het ontwerp tot aan de uitvoering en controle, iedereen wil maar één ding en dat is een brandveilig gebouw zodat gebruikers bij brand veilig kunnen vluchten en de schade zoveel mogelijk wordt beperkt.

Tijdens de middag komen verschillende onderdelen aan bod. Er wordt voorlichting gegeven over het brandveilig compartimenteren en doorvoeren. Ook wordt getoond hoe tot een uiteindelijk ontwerp wordt gekomen en waar men mee te maken krijgt bij het brandveilig ontwerpen van een gebouw. Het is belangrijk om in de ontwerpfase al deze voorzieningen in het ontwerp op te nemen. Dit voorkomt dat later aanpassingen gedaan moeten worden die financiële gevolgen kunnen hebben.