Universiteit van Tilburg

Persbericht 5 november 2010

Studenten interviewen Heleen Mees over vrouwentekort in politiek en bedrijfsleven

10 november 12.30 uur: Food for Thought

Op 10 november interviewen studenten van de Universiteit van Heleen Mees over het tekort aan vrouwen in politiek en bedrijfsleven. Mees is econome, juriste en columniste en sinds 1 november verbonden aan de economische faculteit. Ze is bekend van haar boeken Weg met het deeltijdfeminisme! en Tussen hebzucht en verlangen - De wereld en het grote geld.

Het interview maakt deel uit van Food for Thought, een initiatief van de economische faculteit en de faculteitsvereniging Asset, waarbij studenten tijdens de lunchpauze sleutelfiguren uit samenleving en politiek interviewen over actuele maatschappelijke thema's.

Food for Thought
De gedachte achter het evenement is dat studenten actief invulling geven aan de slogan van de universiteit, Understanding Society, door centraal op de campus te debatteren over prangende maatschappelijke thema's. De debatten worden gehouden in de hal van het Koopmansgebouw, zodat passerende studenten, medewerkers en bezoekers gemakkelijk kunnen aanschuiven en vragen stellen. Food for Thought wordt in principe elke maand gehouden en vaker als de actualiteit daar aanleiding toe geeft.

Al Gore
Op 23 november is er een aangepaste versie van het evenement; 10 studenten praten dan in besloten kring met Al Gore, die ter gelegenheid van de Diesviering en de opening van het Tilburg Sustainablity Center een lezing komt houden op de universiteit.