Gemeente Lochem


Uitnodiging inloopbijeenkomst verkenning N348 Eefde-Deventer

De provincie Gelderland organiseert op woensdag 10 november een inloopbijeenkomst over de verkenning van verkeers- en leefbaarheidsproblemen op langere termijn op de N348 tussen Eefde en Deventer. U bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 19.00 en 21.00 uur in restaurant De Roskam, Hoofdstraat 26 in Gorssel. Medewerkers van provincie en gemeente zijn aanwezig om u te informeren over de voorlopige resultaten van de probleemanalyse.

Studie over de lange termijn
De provincie Gelderland werkt op diverse fronten aan de N348 tussen Zutphen en Deventer, in samenwerking met de betrokken gemeenten. Voor het zuidelijke traject is besloten een rondweg Zutphen-Eefde aan te leggen. Op het noordelijke traject Eefde-Deventer voert de provincie tot 2013 allerlei werkzaamheden uit, de zogenoemde 'no-regret'-maatregelen. De verkenning (studie) Eefde-Deventer heeft betrekking op de periode hierna: wat moet er gebeuren om de leefbaarheid en veiligheid op lange termijn te waarborgen? Doel van de verkenning is om de knelpunten in kaart te brengen en te onderzoeken welke wegverbinding of wegaanpassing hiervoor de beste oplossing biedt.

Probleemanalyse
De afgelopen periode heeft de provincie de problemen in kaart gebracht. Tijdens de inloopbijeenkomst op 10 november kunt u de voorlopige resultaten bekijken. Er is geen centrale presentatie. U hoeft zich van tevoren niet aan te melden, maar kunt gewoon binnenlopen tussen de aangegeven tijdstippen. Medewerkers van de provincie Gelderland en gemeente Lochem zijn aanwezig om de analyse toe te lichten. Uiteraard zijn wij benieuwd naar uw reactie en de knelpunten zoals die door u worden ervaren of verwacht na afronding van het werk in 2013. De avond gaat dus niet over de kruisingen Quatre Bras en Jodendijk; deze punten zijn al in onderzoek als maatregel voor de korte termijn.

Provinciale Staten
De uitkomsten verwerkt de provincie in het onderzoek naar mogelijke oplossingen. Er is nog geen budget beschikbaar. Op basis van de uitkomsten van de verkenning besluiten Provinciale Staten in de loop van 2011 of en hoeveel middelen er vrijgemaakt worden voor de lange termijnoplossing.

Informatie
Als u niet in de gelegenheid bent om de inloopbijeenkomst te bezoeken kunt u via de website www.gelderland.nl/wegen (klik op N348 Eefde-Deventer) uw reactie en eventueel aanvullende knelpunten kenbaar maken. Voor vragen over de inloopavond kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, Yvette Aalbers, (026) 359 8178 begin_of_the_skype_highlighting (026) 359 8178 end_of_the_skype_highlighting, e-mail: y.aalbers@prv.gelderland.nl.