Persberichten

KreaDoe toont nieuwste creatieve trend: Breien & Haken helemaal hot!

Publicatiedatum: 05-11-2010

Op KreaDoe - de grootste creatieve hobbybeurs van Nederland - kunnen bezoekers vijf dagen lang terecht voor de nieuwe trends, materialen en technieken op het gebied van tientallen creatieve hobby's. Dé trend van het moment is Breien & Haken: weer helemaal terug van weggeweest, ook op KreaDoe. Hoooked is een van de deelnemers aan KreaDoe die zich volledig richt op dit hobbysegment: met hun Hoooked zpagetti - gemaakt van duurzaam restmateriaal - kan iedereen haken of breien. Speciaal voor iedereen die op dit gebied actief aan de slag wil, lanceert Hoooked op de beurs haar nieuwe boek: 'Helemaal Hoooked'.

De trend die op KreaDoe te zien is, sluit aan bij wat internationale beurzen als Kreativ und Bastelweltmesse laten zien: Breien & Haken is hot! De trend beperkt zich niet tot de beurzen: in België werd op 19 juni jl. de eerste Nationale Breidag georganiseerd en Zeeman laat heel Nederland breien met de 'Muts Haves'. Ook Hoooked merkt een duidelijke stijging wat betreft het aantal geïnteresseerden in hun Hoooked zpagetti.

Haken herontdekt
Geesje Mosies, oprichtster van Hoooked: "Toen we in 2009 begonnen was het echt nog een beetje pionieren. Breien en haken? Is dat wel van deze tijd? Nu is dat wel anders! De woon- en lifestylebladen staan vol met zelfgemaakte accessoires en je ziet deze ook terug in het modebeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woonkussens en tassen. Onze Hoooked zpagetti is momenteel bijna niet aan te slepen. In vergelijking met de tijd dat bijvoorbeeld onze moeders nog haakten, is er dan ook wel een heleboel veranderd. Patronen zijn een stuk makkelijker geworden en dankzij het redelijk grove materiaal heb je snel resultaat. Met name onze starterpakketten lopen erg goed. We hebben al een boek op onze naam staan - Haken met Zpagetti - , maar vonden het de hoogste tijd voor een nieuw boek!"

Boeklancering
Tijdens KreaDoe lanceert Hoooked officieel haar tweede boek Helemaal Hoooked: het eerste exemplaar wordt op woensdag 10 november om 11.30 uur aan de drie auteurs - Geesje Mosies, Kim Poelwijk en Tessa van Riet van Echtstudio - uitgereikt. Het drietal blijft daarna aanwezig op de stand van Hoooked (Hal 7, stand F035) voor een signeersessie. Ook krijgt vijf dagen lang ieder uur één bezoeker van KreaDoe gratis een exemplaar van het boek en een kleurrijk zpagettipakket. Helemaal Hoooked, uitgeverij Tirion, ISBN 978 90 4391 390, ¤ 12,95.

KreaDoe 2010, Jaarbeurs Utrecht
Data: woensdag 10 tot en met zondag 14 november 2010
Openingstijden: dagelijks van 10.00 -17.00 uur.
Kaarten aan de kassa kosten ¤ 13,50.
In de online voorverkoop (t/m 9 november 2010) zijn met korting kaarten en voordeelpakketten te koop.

Voor meer informatie over de beurs + online voorverkoop: www.kreadoe.nl

-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie-

VNU Exhibitions