Gemeente Enschede

Laten wij het over werk hebben!

Werkplein Twente en de Week van de chronisch zieken

Op woensdag 10 november 2010 wordt op Werkplein Enschede, Korte Hengelosestraat 1 in Enschede, tussen 09.00 - 15.00 uur, een werk- en informatiemarkt gehouden speciaal voor werkzoekenden met een arbeidshandicap.

In collegiale samenwerking met Werkplein Almelo, Hengelo Oldenzaal en Enschede en de Gemeenten, wordt een werk- en informatiemarkt gehouden speciaal voor werkzoekenden met een arbeidshandicap die op zoek zijn naar werk. Tijdens deze dag wordt extra aandacht gegeven aan de doelgroep WAJONG.

Werk- en informatiemarkt
Tussen 9.00 en 15.00 uur is een werk- en informatiemarkt georganiseerd speciaal voor werkzoekenden met een beperking. Deze werkzoekenden zijn aangeleverd door de re-integratie coaches van Werkplein Twente, de arbeidsdeskundigen van het UWV en de klantmanagers van de Sociale diensten. Doelstelling is dat 150 werkzoekenden met een beperking een persoonlijk gesprek krijgen.

Voor deze persoonlijke gesprekken, die gemiddeld drie kwartier duren zijn 25 adviseurs vrijgemaakt. Veel netwerkpartners van Werkplein Twente zoals enkele bedrijven, de arbeidsadviseur, afdeling voorzieningen, arbeidsdeskundigen van de afdeling AG, afdeling voorzieningen van het UWV, Mee Twente, drie WSW bedrijven uit Twente, ROZ, NIBUD adviespunt, Formulierenbrigade, afdeling WMO van de Gemeente, Artikel 1, KTP uitzendorganisatie, 4HUMAN, Work Step, Weer aan het Werk, Nu 50+, Kinderopvang, In Person, Activa, ROC en de Gemeenten. Allen zijn aanwezig om de werkzoekenden te informeren over zaken als scholing, re-integratie, zelfstandig ondernemerschap en werk.

De gesprekken worden gevoerd in een Co Partnerschap met een van de 25 adviseurs van het Werkplein Twente in combinatie met een van de netwerkpartners. Doel hiervan is dat de klant aan het eind van het gesprek een product, dienst en/of een vervolg afspraak heeft met Werkplein Twente of een van haar netwerkpartners.

Producten
Producten die worden aangeboden zijn: afspraak voor een sollicitatiegesprek, afspraak voor een C.T.C. test, brief op bestelling, afspraak voor een sollicitatietraining, afspraak voor een WSW gesprek, afspraak voor het samen invullen van formulieren voor een aanvraag WMO voorziening in de thuissituatie, vervolgafspraak bij de arbeidsadviseur of een afspraak voor het begeleiden naar een dagopvang.

Contactinformatie en opgave deelname: Marian Vossen 053-7508167 marian.vossen@uwv.nl of Gerard Berndsen 053-7508106 gerard.berndsen@uwv.nl