Netwerk VSP bezorgt vanaf 1 januari 2011 volledig CO2-neutraal

10/11/2010 09:30

TNT Post

UTRECHT, 10 november 2010 - Vanaf 1 januari 2011 bezorgt Netwerk VSP alle geadresseerde post en ongeadresseerd reclamedrukwerk geheel CO2- neutraal. De volledige CO2-uitstoot die vanaf aanlevering tot en met bezorging wordt veroorzaakt, wordt gecompenseerd door investeringen in duurzame projecten die voldoen aan de eisen van de Gold Standard. Om de juistheid van onze CO2-uitstootberekening te toetsen heeft FIRA, een gerenommeerd en onafhankelijk bureau dat duurzaamheidclaims controleert, de bedrijfsprocessen en energieprestaties van Netwerk VSP geverifieerd.

Gold Standard

Belangrijke criteria bij het investeren in CO2-projecten zijn betrouwbaarheid, meetbare CO2-effecten en respect tonen voor de belangen van de lokale bevolking. Netwerk VSP heeft daarom ook besloten om alles te compenseren via duurzame projecten die het wereldwijd erkende Gold Standard-label dragen. Het Gold Standard keurmerk is in 2003 mede opgericht door het Wereld Natuur Fonds (WNF) en is hét duurzaamheidkeurmerk voor projecten gericht op CO2-reductie. Het is de kwalitatief hoogst beschikbare standaard in klimaatcompensatie. Gold Standard projecten compenseren de uitstoot van broeikasgas door de productie van schone energie (wind, zon, biomassa) in kleinschalige projecten, voornamelijk in ontwikkelingslanden. Daarmee stimuleren ze de werkgelegenheid in de betreffende landen.

"Netwerk VSP biedt haar klanten, zowel voor geadresseerde post als ook huis-aan-huis reclamefolders, zonder extra kosten een geheel CO2-neutrale distributie aan. We willen uiteraard ook de productie van drukwerk samen met belangenvertegenwoordigers van gerelateerde branches, zoals drukkerijen, geheel CO2-neutraal aan onze klanten faciliteren. Ook hier zullen we ons inspannen om de milieu-impact van de gehele postale keten verder te minimaliseren", aldus Peter van Gameren, algemeen directeur Netwerk VSP.

Over Netwerk VSP

Netwerk VSP bezorgt met ruim 27.000 bezorgers in heel Nederland jaarlijks meer dan 6,3 miljard items waaronder reclamedrukwerk, magazines, samples en catalogi. Netwerk VSP is met haar jarenlange kennis en ervaring een betrouwbare, betrokken en toonaangevende naam in de wereld van huis-aan-huis communicatie en post. Netwerk VSP is 100% dochter van TNT Post.