Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 10-11-2010

Bestuurder rijdt op agent in

UTRECHT Dinsdagmorgen heeft de politie op de Seinedreef een automobilist aangehouden omdat hij op een agent was ingereden.

Rond 10.40 uur stonden agenten op de Cartesiusweg een lasercontrole uit te voeren. Een automobilist kwam met ruim 60 km/u aanrijden. De bestuurder kreeg van één van de agenten een stopteken. De man verminderde geen vaart en reed recht op de agent af. Uiteindelijk moest de agent wegspringen om niet aangereden te worden. Via de meldkamer werd het kenteken doorgegeven aan andere politie-eenheden. Niet veel later zagen surveillerende agenten de auto vanuit de richting van de Marnixlaan de Einsteindreef oprijden.

De bestuurder werd gevolgd en kon op de Seinedreef aan de kant gezet worden. De 31-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De agent deed aangifte tegen de Utrechter.

Jongen met gestolen scooter aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed.

De politie kreeg omstreeks 16.05 uur een melding dat een scooterrijder op het Plein van Berlage onderuit gegaan was. Dit zou gebeurd zijn op het moment dat de jongen een politieauto zag rijden. Ter plaatse troffen agenten een scooter aan. Het contactslot van de scooter was verbroken. Via de meldkamer werd het kenteken gecontroleerd. Hieruit bleek dat de scooter op 5 november was gestolen uit een tuin aan de Salzburg. De scooter werd in beslag genomen. Getuigen wisten de agenten te melden dat de verdachte inmiddels in de omgeving van de Werner Helmichstraat liep.

Agenten gingen op zoek en zagen op de Hubert Duijfhuijsstraat een jongen lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen, 16 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vleutensebrug vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een stadbus en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Omstreeks 16.30 uur reed een chauffeur van een stadbus ter hoogte van de kruising Vleutenseweg met het Thomas a Kempisplantsoen. Plotseling zag hij dat een fietser (gegevens onbekend) de weg overstak. De chauffeur zag geen kans meer de fietser te ontwijken. De fietser kwam hard op het wegdek terecht en werd voor onderzoek meegenomen naar het UMC in Utrecht. Verschillende getuigen hebben aan de politie verklaard dat de fietser door het rode verkeerslicht reed. Onderzoek moet uitwijzen of dat ook het geval is geweest.