Gemeente Hellevoetsluis


Voorronde NK knikkeren weer naar Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis wil in 2011 wederom de voorronde van het NK knikkeren in de stad laten plaatsvinden. Hierover is al contact tussen de gemeente en organisator Top Sport Group BV en het college heeft de benodigde subsidie van EUR 5.500,- ter beschikking gesteld.

Als de voorronde naar Hellevoetsluis komt zal deze op zaterdag 21 mei 2011 plaatsvinden. Alle basisscholen worden uitgenodigd om hun knikkeraars te laten deelnemen. De landelijke finale is in juni en de beste Hellevoetse knikkeraars mogen daar aan meedoen. Ook dit jaar heeft de voorronde in Hellevoetsluis plaatsgevonden. Acht Hellevoeters plaatsten zich toen voor de landelijke finale. Uiteindelijk werd een bronzen medaille gewonnen door Hellevoeter Fausto Capello.

Naast dat knikkeren onlosmakelijk is verbonden met de Nederlandse cultuur, is het een goede buitenactiviteit voor kinderen. Door de voorronde naar Hellevoetsluis te halen is er een extra stimulans voor de Hellevoetse basisschooljeugd om in het voorjaar weer massaal te gaan knikkeren.

11/09/2010