Deltion College


nieuws

10-11-10

Deltion Rallyteam sluit het seizoen enerverend en succesvol af

Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met de Nissan 350Z en de Skoda World Rally Car aan de start van de laatste rally van het seizoen: de Conrad Euregio Rally. De equipe Bolhaar/ Kamphuis heeft de tweede plek weten te bemachtigen, achter de kersverse Nederlands kampioen Eric van Loon en diens navigator Harmen Scholtalbers. De equipe Bloemendaal/ Wissink is na een voorspoedige start, tijdens de vierde proef van de eerste dag in een slootje beland. Met de nodige vertraging wisten ze uiteindelijk toch de tweede plaats in de klasse te behalen.

Bolhaar/ Kamphuis
De Conrad Euregio Rally vindt jaarlijks in en nabij Hengelo plaats. Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis hebben, met de goede resultaten in Hengelo de derde plek in het algemeen klassement weten te behouden. De kampioenstitel ging naar Eric van Loon en Harmen Scholtabers. "We zijn ontzettend blij met een derde plek in het algemeen klassement. Met deze prestatie hebben we laten zien dat we tot de top van Nederland behoren," aldus Bolhaar.

Bloemendaal/ Wissink
Bloemendaal en Wissink begonnen de door regen en modder spekgladde wedstrijd voortvarend. Ze stonden zelfs zestiende in het algemeen klassement en hadden een ruime voorsprong opgebouwd ten opzichte van de andere Nissans. Bij proef vier kwamen ze echter direct na de start al in de problemen. "Ik heb een fractie te ver naar buiten gestuurd en kwam een banddikte in de berm terecht. Die was zo extreem zacht dat de zware Nissan direct weggleed in het naastgelegen slootje", aldus Bloemendaal. Ondanks de pech hebben de heren toch de tweede plek weten te bemachtigen. In het algemeen klassement van de rijders is Bloemendaal derde geworden en Wissink zelfs tweede in het klassement van de navigatoren. "We vonden het geweldig om deel te mogen nemen aan de 350Z Challenge. Een erg prettige sfeer, uitstekend georganiseerd en natuurlijk een prachtige auto. We waarderen het enorm dat we deze kans hebben gekregen en deel uit kunnen maken van een fijn team", aldus Bloemendaal en Wissink.

Deltion Rallyteam
Het Deltion Rallyteam bestaat naast de rijders en navigatoren uit een serviceteam van de studenten en leraren van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap, Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek van het Deltion College. "We kunnen terugkijken op een enerverend, succesvol en leerzaam seizoen," aldus Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam. De komende maanden gaat het team zich richten op een professionaliseringsslag. "We zijn bezig met het oprichten van een multidisciplinair leerbedrijf. Dit betekent dat niet alleen studenten van de afdeling Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek betrokken worden bij het Rallyteam, maar ook studenten van andere opleidingen.. Te denken valt aan de opleiding Beveiliging of Horeca," aldus Klaas Bakker, opleidingsmanager team Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek. Klik hier voor een reportage van de Euregio Rally in Hengelo en omstreken. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op
www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast is het team te volgen via Twitter.


---