Gemeente Duiven


Ondertekening overeenkomst De Ploen Zuid terp Iepen


----------
Realisatie De Ploen Zuid 2de fase

Aan de noordwestkant van Duiven, op de voormalige locatie van Intratuin aan de Rijksweg, verrijst de nieuwe woningbouwlocatie de Ploen Zuid. De laatste woningen van de 139 in de 1ste fase zijn al weer enige tijd geleden opgeleverd. Het stedenbouwkundige plan voor de 2de fase biedt ruimte voor circa 130 woningen verdeeld over drie terpen. De drie nieuwe terpen zijn gedoopt als Eiken, Iepen, en Walnoten.

De uitvoering van de 2de fase is inmiddels in volle gang. De eerste contouren van de 16 betaalbare huurwoningen op terp Eiken zijn zichtbaar en 8 van de 9 vrije kavels op deze terp zijn in optie gegeven aan particulieren. Voor de laatste kavel, een halve twee-onder-een-kapwoning, wordt nog gezocht naar een (mede)bouwer.

De gemeente heeft op 18 oktober jl. de gronduitgifteovereenkomst met Trebbe Oost & Noord ondertekend voor terp Iepen, de volgende terp die in uitvoering wordt genomen. Trebbe zal 44 woningen realiseren verdeeld over appartementen, rijenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Meer informatie over de verkoop van de woningen op terp Iepen kunt u vinden op www.deploenzuid.nl.