Gemeente Duiven


Nominaties Vrijwilligersprijs 2010 van de gemeente Duiven


----------
Voor de tiende maal, een lustrum, wordt de Vrijwilligersprijs van de gemeente Duiven uitgereikt. Met deze vrijwilligersprijs wil de gemeente haar grote waardering tonen die zij heeft voor àl het vrijwilligerswerk in de gemeente Duiven. Zonder vrijwilligers marcheert er weinig in onze samenleving.

Vrijwilligerswerk is daarom van essentieel belang voor de leefbaarheid. In dit lustrumjaar zijn twaalf organisaties voorgedragen. Deze organisaties hebben getoond vernieuwend of creatief te zijn op het gebied van vrijwilligerswerk, danwel zichtbare initiatieven te hebben ontwikkeld ten gunste van de leefbaarheid van de samenleving of zij hebben zich onderscheiden door de bijzondere wijze waarop werkzaamheden voor de Duivense samenleving zijn verricht.

De winnaar van de Vrijwilligersprijs 2010 ontvangt een bedrag van maar liefst ¤ 1.500,00. Dit jaar zijn uit de genomineerden de volgende drie organisaties tot mogelijke prijswinnaar verkozen:
* De Stichting Spoed (organisator van "Duuve te gek")
* De vrijwillige politie

* De vrijwilligers van wooncentrum de Wilg en de Vergert in Duiven Het nominerend comité, bestaande uit oud-winnaars van de Vrijwilligersprijs Duiven, kiest uit de laatste drie genomineerden de uiteindelijke winnaar. De winnaar wordt bekend gemaakt op de feestavond voor de Duivense vrijwilligers op 9 december 2010 in het gemeentehuis Duiven.