Politie Drenthe

Woensdag 9 november 2010

Provincie Drenthe, 10-11-2010

Aanhouding voor vernielen prullenbak

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen uit Emmen van 30 en 35 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de mannen een prullenbak aan de Oosterstraat hadden vernield en alarmeerde de politie. Het tweetal kon op de Kerkhoflaan worden aangehouden. Bij controle bleek dat de 35-jarige man een zakje harddrugs bij zich had, vermoedelijk speed. Dit is in beslag genomen. Beide mannen zijn gehoord en later die middag heengezonden. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhouding mishandeling

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag een 41-jarige man uit Emmen aangehouden. De man bevond zich in een woning aan de Lippingeslag toen er een 23-jarige man uit Zutphen aan de deur kwam om een dienst te verkopen. De Emmenaar vroeg om een legitimatie welke de man uit Zutphen niet kon tonen. De Emmenaar werd hierop boos, waarop de man uit Zutphen in zijn auto stapte om te vertrekken. De man uit Emmen was het hier niet mee eens en probeerde de sleutels af te pakken. Hierbij werd de man uit Zutphen meerdere malen geslagen. De politie heeft de Emmenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Rijbewijs snelheidsovertreder aangehouden

OOSTEINDE De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige automobilist uit Veeningen aangehouden. De man reed over de Hesselterweg toen hij een snelheidscontrole passeerde. Hij reed daar met een snelheid van 124 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser gewond door val

HOOGEVEEN Dinsdagavond is een 41-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt. De vrouw reed op haar snorfiets over de Wolfsbosstraat. Voor haar reed een 19-jarige jongen op zijn fiets. Hij wilde linksaf slaan en vergat achterom te kijken. De twee kwamen niet in botsing, maar vermoedelijk is de vrouw geschrokken van wending van de fietser en kwam hierdoor ten val. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.

Man aangehouden op verdenking van heling

ASSEN De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige man uit Norg aangehouden. Een getuige had gezien dat er maandagavond en dinsdagavond afgesloten fietsen vanuit een auto in een schuurtje bij een woning aan de Zilverschoonstraat werden geladen. De man, welke zich bevond in de woning, is aangehouden op verdenking van heling. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Licht gewonde bij botsing

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de kruising Leeuwenveenseweg met de Echtenseweg. Een bestuurder (leeftijd en woonplaats onbekend) reed over de Leeuwenveenseweg en wilde linksaf slaan de Echtenseweg in. Hierbij zag deze bestuurder een 44-jargie automobiliste uit Zuidwolde, welke uit tegengestelde richting kwam, over het hoofd. Een botsing was niet meer te voorkomen. De vrouw uit Zuidwolde is met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.