Politie Groningen

Woensdag 10 november 2010

Provincie Groningen , 10-11-2010

Fietser gewond na verkeersongeval

HOOGEZAND Bij een verkeersongeval is dinsdagmiddag een man (leeftijd onbekend) uit Hoogezand gewond geraakt. De bestuurder reed met zijn fiets over de Burg. Van Royenstraat in zijn woonplaats. Een 50-jarige automobilist uit Wildervank, die door een verkeersopstopping achteruit reed, zag daarbij de fietser over het hoofd. Door de aanrijding kwam de fietser ten val. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Parketpolitie pakt wanbetalers op.

GRONINGEN - De parketpolitie heeft dinsdag op diverse plekken in de Stad Groningen 4 mannen aangehouden. Deze Stadjers hadden samen nog voor ruim 2000 euro aan geldboetes en/of 17 dagen gevangenisstraf openstaan. Het viertal konden de boetes niet betalen en zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12. Bij de andere politiebureaus kan men alleen terecht met gepaste contante betaling.

Man gewond na val van ladder

OPENDE - Een 63-jarige man is dinsdagmiddag in de Sjallemastraat in Opende gewond geraakt na een val van een ladder. De man stond op een hoogte van ongeveer twee meter buitenlampen van zijn woning te vervangen. Door onbekende oorzaak verloor hij zijn evenwicht en viel met zijn hoofd op de grond. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Stadjer berooft

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een straatroof in de Celebesstraat in Groningen. Dinsdagnacht, omstreeks 00:15 uur, zette een 21-jarige Stadjer zijn fiets voor zijn woning en wilde naar binnengaan. Plotseling werd hij door een man met een steekvoorwerp bedreigd en gedwongen om zijn geld en I-pod af te geven. De 21-jarige gaf hierbij zijn spullen af. Een zoektocht van de politie naar de dader leverde geen resultaat op. Het gaat om een man met een getinte huidskleur, ongeveer 18-25 jaar oud, 1,75 mtr. lang. Hij droeg een donkere jas met een sjaal. Hij reed na de beroving weg op een bromfiets. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagnacht een 44-jarige fietsendief uit Groningen aangehouden. Getuigen hadden gemeld dat de verdachte in de Raubenhauptstraat een fiets had gestolen. Op basis van een signalement troffen agenten de fietsendief in de Herestraat aan. Hij ging er vervolgens als een haas vandoor. Na een achtervolging door het centrum kon de politie de verdachte in de Geulstraat in Groningen in de boeien slaan. Bij onderzoek aan het kleiding bleek dat hij twee kniptangen en een schroevendraaier bij zich te hebben. Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De fiets is in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist rijdt tijdens ontzegging

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnachteen 35-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging. Agenten zagen hem rijden op de Kraneweg. Met behulp van een camera-auto voorzien van kentekenherkenning (ANPR) wisten de agenten dat hij tijdens een rijontzegging reed. Ze gingen hem achterna en hebben hem langs de kant van de weg gezet. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij moest zijn rijbewijs wel achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen na achtervolging aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagacht na een achtervolging in de Vierburenweg in Westeremden een 43-jarige man en een 40-jarige kompaan (woonplaatsen onbekend) aangehouden.Het viel agenten op dat het tweetal op de Verlengde Visserstraat in de stad wel erg lang voor het uitgeschakelde verkeerslicht stil stond. Toen zij de 43-jarige bestuurder wilden controleren ging deze er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging eindigde in Westeremden. De automobilist reed zich klem. Hij werd samen met de 40-jarige passagier aangehouden. De bestuurder heeft vermoedelijk harddrugs en alcohol genuttigd. Van hem is bloed afgenomen. Tevens moest hij na aanleiding van een openstaande boete nog 13 dagen celstraf uitzitten. De 40-jarige man had nog een straf van 16 dagen tegoed. Het tweetal is in de cel gezet. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 9 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1445, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 712, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1299, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Loppersum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 788, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1347, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2084, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 162 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.