Gemeente Almelo

College van b&w stemt in met geldlening aan Heracles Almelo voor nieuw stadion

9 november 2010 - Het college van b&w stelt voor in principe in te stemmen met het verstrekken van een lening aan de Stichting Stadion Heracles en de Betaald Voetbal Organisatie Heracles Almelo van maximaal vijftig procent van de kosten en met een maximum van vijftien miljoen euro.

Het huidige stadion van Heracles Almelo

Het college stelt wel voorwaarden aan de lening. Zo wordt de lening niet eerder verstrekt dan nadat voor de sportverenigingen op het sportpark Ossenkoppelerhoek een oplossing is gevonden. Voor de ontwikkeling van dat sportpark komt er een apart voorstel. Verder moet Heracles Almelo de maatschappelijke betrokkenheid vergroten en komt er een renteopslag. Dat geld wordt gereserveerd voor het geval de lening onverhoopt niet op tijd kan worden terugbetaald.

Sportpark Ossenkoppelerhoek
Het college stelt ook voor om vooralsnog af te zien van verder onderzoek naar een zogeheten Flexlocatie voor voetbalvereniging Oranje Nassau, de wielerverenigingen De Zwaluwen en ATV Ruiten Drie en de honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55. Wel wil het college dus onderzoeken of het sportpark Ossenkoppelerhoek zo kan worden heringericht dat het plaats biedt aan drie voetbalverenigingen, Oranje Nassau, la Première en SV Almelo, aan korfbalvereniging Achilles en aan een uitbreiding van de wielerbaan volgens de uitgangspunten van de Toekomstvisie Buitensportaccommodaties.