Symantec

Zaltbommel, 25 januari 2010 - Symantec heeft vandaag Backup Exec 2010 aangekondigd, waarmee bedrijven uit het mkb tijd en geld kunnen besparen door hun gegevens te beschermen en minder opslagruimte te gebruiken. Backup Exec 2010 biedt geheel geïntegreerde technologieën voor deduplicatie en archivering van gegevens en is de eerste oplossing voor back-up en herstel waarmee modulair herstel vanaf één back-up mogelijk is voor Microsoft Exchange, SQL en Active Directory binnen VMware- en Hyper-V-omgevingen. Backup Exec biedt daarnaast voor het eerst ondersteuning voor Microsoft Windows 2008 R2, Hyper-V R2, Exchange 2010, Windows 7 en VMware vSphere 4.0.

"Organisaties van alle groottes moeten alle zeilen bijzetten om hun informatiegroei onder controle te houden, met name wanneer zij gebruik maken van virtualisatietechnologieën, waardoor back-up en herstel een stuk complexer worden", aldus Pat Hanavan, vice-president van de Information Management Group van Symantec. "Deduplicatie en archivering zijn tot op heden vooral door grote organisaties gebruikt, maar met Backup Exec 2010 beschikken alle bedrijven over een bijzonder eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing waarmee zij hun IT-uitdagingen aankunnen."

Volgens brancheanalist IDC neemt de opslag van gegevens elk jaar met 48 à 50 procent toe , waardoor meer gegevens moeten worden beschermd en disaster recovery een stuk langzamer verloopt. In werkelijkheid is ongeveer 70 procent van alle gegevens een duplicaat en meer dan 90 dagen niet gebruikt . Organisaties die een geïntegreerde oplossing voor deduplicatie en archivering implementeren kunnen 20-40 procent besparen op de opslagkosten en kritieke informatie indien nodig snel opzoeken en herstellen.

Deduplicatie op alle locaties
In het kader van de deduplicatiestrategie van Symantec biedt Backup Exec 2010 een flexibele benadering voor het verwijderen van dubbele gegevens die geen complexiteit toevoegt. Backup Exec 2010 biedt geïntegreerde deduplicatietechnologie op het niveau van de client/gegevensbron of mediaserver, naast integratie met externe deduplicatietoepassingen via de Symantec OpenStorage API. Met deduplicatie kunnen organisaties de opslagkosten van back-ups aanzienlijk verlagen door hun bestaande opslagmiddelen te consolideren en opnieuw te gebruiken, terwijl deduplicatie aan de kant van de client de back-uptijd verkort en het netwerkgebruik met maximaal 90 procent vermindert. De deduplicatietechnologie van Backup Exec is in drie eenvoudige stappen in gebruik te nemen, zonder aanvullende producten: installeer de deduplicatieoptie, definieer de opslaglocatie voor deduplicatie en verwijs vervolgens de back-ups naar die locatie.

Met Backup Exec 2010 kunnen organisaties verder moeiteloos deduplicatieback-ups van een mediaserver automatisch via een WAN verplaatsen naar een andere, zodat er bij disaster recovery minder gegevensverkeer hoeft plaats te vinden binnen grotere gedistribueerde omgevingen, bijvoorbeeld een filiaalnetwerk. Dankzij geïntegreerde deduplicatie kunnen nu ook kleinere filialen lokale back-up op tape vervangen door back-up off-site, met een centrale Backup Exec-mediaserver of centrale NetBackup PureDisk-omgeving als doel, met minimale gevolgen voor het netwerk.

Geünificeerde archivering
Backup Exec 2010 is verder voorzien van twee nieuwe archiveringsopties, voor geünificeerde back-up en archivering van Windows-bestandssystemen en Exchange-omgevingen, waarbij de gegevens vanaf de back-up worden gearchiveerd in plaats van dat er gegevens uit afzonderlijke bronnen worden gehaald. Dankzij de archiveringstechnologie van Symantec Enterprise Vault kunnen beheerders de gehele lifecycle van gegevens gemakkelijker en efficiënter beheren door automatische retentieperiodes in te stellen, zodat oudere, minder kritieke gegevens in de loop van de tijd worden gemigreerd naar een goedkopere opslagomgeving. Deze archiveringsopties helpen de prestaties van Exchange- en bestandsservers verder te optimaliseren doordat redundante gegevens op de server worden geëlimineerd om opslagruimte vrij te maken, de opslag voorspelbaar te houden en de back-uptijd te verkorten.

Betrouwbare virtualisatie
Backup Exec 2010 is de eerste software voor back-up en herstel die gedeeltelijk herstel voor virtuele Microsoft-applicaties mogelijk maakt vanaf één enkele back-up. Dankzij deze unieke technologie kunnen organisaties de downtime in hun bedrijf beperken doordat herstel van Microsoft Exchange, SQL en Active Directory binnen een virtuele omgeving op basis van VMware vSphere 4.0, VMware ESX of Microsoft Hyper-V R2 slechts enkele seconden in beslag neemt. Beheerders kunnen gemakkelijk een hele applicatie herstellen of doorverwijzen, maar ook individuele e-mails, mailboxen of bestanden/mappen snel herstellen vanaf een gastmachine - allemaal vanaf één systeemback-up. Deduplicatie kan ook worden toegepast op clientback-ups binnen VMware en Hyper-V, zodat de opslag nog verder kan worden verminderd en geconsolideerd.

Symantec biedt een breed scala aan services en ondersteuning, zodat klanten en partners Backup Exec 2010 snel kunnen installeren en upgraden, hun werknemers kunnen trainen in het optimaal gebruik hiervan en de uptime te maximaliseren.

Citaten
"Voor ons als groeiend middelgroot bedrijf was het van kritiek belang om de totale opslag te verminderen met nieuwe deduplicatietechnologie", aldus Peter Lang, systeemtechnicus bij de Government Employee Health Association. "Backup Exec 2010 is een bijzonder eenvoudige oplossing die ons met de geïntegreerde deduplicatiefuncties in staat stelt om redundante gegevens te elimineren en de hoeveelheid opgeslagen gegevens te verkleinen voordat we die naar onze locatie voor disaster recovery doorgeven, waardoor het herstelproces een stuk eenvoudiger en sneller wordt." -

"Onze klanten zijn erg enthousiast over de nieuwe deduplicatiefuncties van Backup Exec 2010", vertelt Symantec-partner David Kramer, vice-president van Advanced Internet Security (AIS). "Hoewel er steeds meer informatie wordt opgeslagen, biedt hun budget vaak weinig ruimte om meer opslagmiddelen te kopen. Backup Exec 2010 biedt hun een ideale manier om beter gebruik te maken van hun bestaande opslagmiddelen, meer gegevens te beschermen en de complexiteit van het geheel te verminderen."

"Met haar OpenStorage technology programma is Symantec de eerste en enige leverancier van back-upsoftware die geavanceerde functies biedt voor gegevensopslag off-site bij back-ups naar disk. ExaGrid is er trots op de enige leverancier van back-upoplossingen op diskbasis te zijn die is gekwalificeerd voor zowel standaardduplicatie als geavanceerde duplicatie met Backup Exec 2010 via het OpenStorage-programma", aldus Marc Crespi, vice-president productmanagement bij ExaGrid Systems.

"De naadloze integratie van Quantums gecertificeerde DXi-deduplicatiesystemen en Backup Exec 2010 door middel van de OST-interface betekent een uitbreiding van de mogelijkheden van onze producten, betere integratie van disk- en tapesystemen en geavanceerde functies voor het kopiëren tussen disks", aldus Janae Lee, senior vice-president marketing bij Quantum. "Als gevolg van deze integratie kunnen we onze zeer omvangrijke gezamenlijke klantenkring nog meer toegevoegde waarde bieden."

"Om ondersteuning in Backup Exec 2010 te kunnen garanderen, werkten Microsoft en Symantec nauw samen tijdens het ontwikkelproces van Windows Server 2008 R2 en Hyper-V R2", aldus Eric Jewitt, director Windows Server Marketing, Microsoft. "De nieuwe versie van Backup Exec helpt onze gezamenlijke klanten hun belangrijke informatie te beschermen en te beheren en het maakt de integratie zelfs gemakkelijker"

Beschikbaarheid en prijzen
Symantec Backup Exec 2010 zal volgens de planning vanaf 1 februari 2010 wereldwijd verkrijgbaar zijn, met een adviesprijs van USD 1.174,- voor een mediaserverlicentie en basisonderhoud. De adviesprijs van de twee nieuwe Backup Exec 2010 Suites, inclusief deduplicatie- en archiveringsopties, bedraagt USD 2.708,- resp. USD 3.888,- inclusief basisonderhoud.

Klik naar Tweet: @BackupExec Met Backup Exec 2010 kunnen bedrijven uit het mkb tijd en geld besparen door meer gegevens te beschermen en minder opslagruimte te gebruiken dankzij geïntegreerde deduplicatie- en archiveringstechnologieën http://bit.ly/7KAmTV

Aanvullende informatie

* Online Press Kit

* Podcast: Backup Exec 2010: Protect More, Store Less, Save More
* NetBackup 7 Press Release

* Industry Resources on Delicious.com

* Symantec 2010 State of the Data Center Survey
* Backup Exec System Recovery 2010 and NetBackup 7 Slideshare Presentation

Over Storage van Symantec
Symantec steunt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatie door middel van storage management, email archiving en oplossingen voor backup & recovery.

Bron: IDC, Worldwide Enterprise Storage Systems 2009-2013 Forecast Update, Doc # 221287, december 2009

Bron: Sheila Childs, Gartner: New Archiving Technologies That Deliver Cost Savings and More, LSC28_154, 12/09, AE

Over Symantec
Symantec is een toonaangevende aanbieder van oplossingen rond beveiliging, opslag en systeembeheer die consumenten en organisaties wereldwijd helpen hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. De software en diensten van Symantec beschermen op een completere en efficiëntere manier tegen meer risico's, op meer punten, waardoor informatie op een betrouwbare manier kan worden gebruikt en opgeslagen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.be.

Symantec en het logo van Symantec zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation en haar vestigingen in de VS en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

NOOT AAN DE REDACTIE : Meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten vindt u in de Symantec News Room op http://www.symantec.com/news.

Contactgegevens voor beeld- of testmateriaal:

Symantec:
Judith Sautereau:

+33 1 41 38 59 46
Judith_Sautereau@symantec.com

Leads United:
Pieter De Wit - Ellen Vercammen:

+32 3 466 01 88
symantec@leadsunited.com