Belgische Federale Overheid

Rosenthal

Steven Vanackere ontvangt zijn Nederlandse ambtsgenoot Uri Rosenthal

Datum: 09 november 2010

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere heeft vandaag in het Egmontpaleis in Brussel zijn Nederlandse Collega, Minister Uri Rosenthal ontvangen voor een kennismakingsbezoek.

Tijdens het overleg kwamen bilaterale kwesties aan bod, waaronder een aantal infrastructuur- en transportdossiers. De Europese agenda kwam ruim aan bod, onder meer de opvolging van de recente Europese Raad, de Europese begroting 2011, de Europese reactie bij natuurrampen en de EU uitbreiding. Onze samenwerking binnen de Benelux en in het Internationaal Monetair Fonds was ook voorwerp van gesprek.

Steven Vanackere hecht groot belang aan de relaties met zijn Nederlandse collega. Nederland is een belangrijk buurland waarmee we intense relaties hebben op politiek, economisch en cultureel vlak.

Minister Vanackere is van oordeel dat Nederland en België op de internationale scène en bijzonder binnen de Europese Unie betere resultaten halen met een gezamenlijk optreden dan wanneer we elk onze eigen weg gaan. Regelmatig overleg en gezamenlijk optreden waar mogelijk hebben in het verleden goede resultaten gebracht. Het overleg in Brussel met zijn collega Uri Rosenthal was een nuttige stap met het oog op het verdiepen van de samenwerking tussen onze beide landen.