Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.10 uur

Utrecht, 10-11-2010

Mogelijke overvaller aangehouden

BILTHOVEN De politie heeft dinsdagavond 9 november een 20-jarige inwoner van Utrecht aangehouden die vermoedelijk het voornemen had om een winkel op de Neptunuslaan te overvallen.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding dat twee verdachte personen achter de winkel stonden. Op het moment dat de agenten arriveerden gingen de twee verdachten er direct vandoor. Eén van hen kon in de omgeving van de Neptunuslaan worden getraceerd. Hij had geen goed verhaal voor zijn aanwezigheid en werd aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleek dat de Utrechter een aantal voorbereidingen had getroffen die de verdenkingen tegen hem nog sterker maakten. In de omgeving van de plek waar de verdachte werd getraceerd troffen de agenten ook een aantal voorwerpen aan die mogelijk aan de verdachte(n) toebehoorde(n), en gebruikt konden worden op een overval te plegen.

De Utrechter is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Vals geld

ZEIST De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige inwoner van Zeist aangehouden die in het bezit bleek te zijn van vals geld.

Agenten controleerden rond 22.15 uur een personenauto op het parkeerterrein aan de Nijendaal omdat de inzittenden zich verdacht gedroegen. Omdat er mogelijk sprake was van de handel in verdovende middelen werd de kleding van de verdachten onderzocht. Bij de Zeister kwam toen een vals biljet van 100 euro tevoorschijn waarna hij werd aangehouden.

De man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.