Gemeente Boxmeer


Speld van Verdiensten voor Theo Kuijpers

theo Op maandag 1 november heeft de heer Theo Kuijpers (1946) de gemeentelijke Speld van Verdiensten uitgereikt en opgespeld gekregen door burgemeester Karel van Soest. Dit gebeurde in gezelschap van zijn familie en vrienden van Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer.

Theo Kuijpers heeft zich vele jaren op bijzondere wijze vele jaren belangeloos ingezet voor de Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer. Als voorzitter heeft Theo Kuijpers aan de wieg gestaan van de vereniging, die is opgericht in 2001. Daarmee is Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer de eerste regionale atletiekclub in het Land van Cuijk. Theo Kuijpers is de stuwende kracht van de vereniging. Hij heeft zich binnen de atletiekvereniging onder andere sterk gemaakt voor een actieve jeugdafdeling en voor de `diplomaloop'.

De heer Kuijpers is initiatiefnemer en organisator van de stratenloop `Daags na de Tour' in 2007 en van de Maasheggenloop in 2002. De Maasheggenloop is intussen uitgegroeid tot een landelijk gewaardeerd loopevenement voor jong en oud: in 2010 wordt de negende editie gehouden. Deze atletiekevenementen zijn voor Boxmeer en het Maasheggengebied een mooi visitekaartje.

Theo Kuijpers is zelf ook een fanatiek ultraloper. De ultraloop van Bari naar de Noordkaap uit 2009 moet hier zeker vermeld worden. Vanwege de uitdaging en geweldige prestatie (4500km in 64 dagen), maar ook omdat hij deze, samen met zijn loopmaatje Jan Nabuurs, heeft volbracht voor het goede doel, de Stichting Leukemie. Deze duurloop heeft veel publiciteit gekregen, ook buiten de gemeentegrenzen, en de Boxmeerse vlag heeft op een unieke wijze zijn noordelijkste fotopunt bereikt.

In het verleden heeft Theo meer blijk gegeven van maatschappelijke betrokkenheid. In de periode 1978-1986 was hij een gewaardeerde voorzitter van SSS'18, de voetbalvereniging uit Overloon. Van 1982-1990 heeft hij raadswerk verricht voor de toenmalige gemeente Vierlingsbeek, respectievelijk voor de Lijst Overloon (1982-1986) en voor het CDA (1986-1990).

De Speld van Verdiensten kan worden toegekend aan personen die zich op bijzondere en opmerkelijke wijze, meerdere jaren belangeloos hebben ingezet voor personen of instelling uit de gemeente Boxmeer. In het geval van Theo Kuijpers betreft dit zijn inzet voor de atletiek in Boxmeer en voor Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer in het bijzonder.