Gemeente Rheden

Aanleg hondenuitlaatterrein bij De Binnentuin Velp

Het college van burgemeester en wethouders heeft een besluit genomen over het aanleggen van een hondenuitlaatplaats bij de Binnentuin in Velp, nu blijkt dat bewoners er met elkaar niet uitkomen. Het gaat hier om een hondenuitlaatplaats waar honden los mogen lopen maar wel mét een opruimplicht (gelet op de ligging in de bebouwde kom).

De gemeente heeft de afgelopen maanden meerdere gesprekken en bijeenkomsten georganiseerd met een groep nieuwe bewoners die geen hondenuitlaatplaats willen en met de buurtbewoners die vasthouden aan een hondenuitlaatplaats. Als laatste poging om er met de beide bewonersgroepen uit te komen, heeft de gemeente buurtbemiddeling ingezet. Dit heeft geen gezamenlijke oplossing gebracht.

Het college heeft besloten de hondenuitlaatplaats aan te leggen op de hoek Graaf Ottostraat/Hertog Arnoudstraat. Dit is een verschuiving ten opzichte van de eerste aanleg richting deze hoek.

Prettig wonen doe je met elkaar

In Velp Zuid is het goed wonen, mensen wonen er graag. De gemeente betreurt het dat er zoveel commotie is ontstaan over de hondenuitlaatplaats.

Oude en nieuwe bewoners van de Binnentuin en omgeving hebben last van de slechte verstandhouding en willen graag dat dit verbetert. Daarvoor zal Carion (in opdracht van gemeente en Vivare) initiatieven van bewoners het komend jaar ondersteunen. Prettig wonen met elkaar begint bij de bewoners zelf.