Politie Gelderland-Zuid

Gewapende overval horecagelegenheid

Nijmegen, 10-11-2010 o Vannacht werd de politie gewaarschuwd dat twee mannen rond 4.15 uur die nacht café-restaurant De Kluizenaar aan de Burghardt van de Berghstraat in Nijmegen hadden overvallen.

In de gelegenheid was op dat moment nog één medewerker die bezig was met afsluiten. Toen de medewerker het pand wilde verlaten, werd hij overrompeld door twee gemaskerde mannen. Onder bedreiging van een wapen werd de medewerker gedwongen om de kluis te openen en de overvallers geld te geven. Daarna vertrokken de overvallers en sloeg de medewerker alarm.

Opvallend was dat de medewerker kort voor de overval nog buiten was geweest om een reclamebord naar binnen te brengen. Daarbij liepen twee jonge mannen voorbij die hem groetten. De signalementen van de overvallers komen overeen met de beschrijving die de medewerker van de eerder genoemde jonge mannen wist te geven. Mogelijk waren zij dus de latere overvallers.

Signalementen:

Dader 1:

- man, lengte ca. 1.75 m

- leeftijd ca. 25 jaar

- normaal postuur

- donkere jas

- lichte spijkerbroek

Dader 2:

- man, lengte ca. 1.85 m

- leeftijd ca. 25 jaar

- stevig postuur

- liep enigszins voorovergebogen

Getuigenoproep: Heeft u ondanks het late uur tussen 4.00 en 4.30 vannacht iets gezien? Bijvoorbeeld de twee jongemannen die de medewerker passeerden toen hij buiten aan het opruimen was? Het is ook mogelijk dat deze twee niets met de overval te maken hebben. In dat geval zijn zij belangrijke getuigen waarmee de politie graag in contact wil komen. Voor tips kunt u bellen met 0900-8844 of wanneer u liever anoniem wilt blijven met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(16)

Laatst gewijzigd 10-11-2010 10:28 | © Regio Gelderland-Zuid |