Vandaag draagt Nederland een T-Shirt tegen kanker

10/11/2010 10:27

KWF Kankerbestrijding

Amsterdam 10 november 2010 - Vanavond brengt de AVRO in samenwerking met KWF Kankerbestrijding om 20.30 uur de live televisieshow Sta op tegen kanker op Ned 1. Om deze bijzondere avond kracht bij te zetten draagt bekend en onbekend Nederland vandaag speciaal ontworpen T-shirts. De vier verschillende T-shirts staan voor de persoonlijke relatie die iemand heeft met de ziekte kanker: zelf patiënt, iemand die de ziekte overleeft heeft, iemand die een dierbare heeft verloren of voor alle mensen die dromen van een wereld zonder kanker.

Vandaag zijn veel media die een speciaal t-shirt aandoen om ook mee te doen met de actie. Vele BN'ers en rubrieken op tv en radio steken de actie een hart onder de riem; Edwin Evers bij Radio 538, Koffietijd en Daniel Dekker op Radio 2, Gasten in De Wereld Draait Door, VJ's bij TMF en de presentatoren van Radio 2, 3, 4 en 5 en Q Music en Radio Veronica. Maar ook BN'ers als Danny de Munck, Nick en Simon, Dewi, Eric van Tijn, Stevie Ann en Edsillia Rombley dragen een van de 4 bijzondere t-shirts. Overal wordt opgeroepen het telefoonnummer 0800-1160 te bellen om donateur van KWF Kankerbestrijding te worden.

Diverse acties voor Sta op tegen kanker

Dat de ziekte kanker helaas iedereen raakt is te merken aan de bijzondere acties die in de aanloop naar de show worden georganiseerd. Tijdens de wedstrijd FC Utrecht- PSV afgelopen zondag liet Hans van Breukelen het hele stadion opstaan tegen kanker. Edwin Evers had maandag in zijn radioshow de primeur van het campagnenummer 'Just stand up'. Alle medewerkers van Sport2000 lopen de hele week in de speciale T-Shirts en ondernemers in Lelystad verkopen speciale producten en ook basisschoolscholieren zijn actief.

Vier T-Shirts geven de persoonlijke relatie met kanker aan

Er zijn 4 speciale t-shirts die aangeven op wat voor manier iemand iets met kanker te maken heeft. Iedereen heeft namelijk een link met kanker;


- IK DROOM (voor alle mensen die dromen van een wereld zonder kanker)


- IK STRIJD (als je nu patiënt bent en vecht tegen de ziekte)


- IK LEEF (als je de vreselijke ziekte hebt overwonnen)


- IK HERDENK (als een dierbare is overleden aan kanker)

Alle medewerkers van de AVRO, I Care Producties en KWF Kankerbestrijding dragen eveneens t-shirts om aandacht te vragen voor de tv-show die op 10 november om 20:30 uur vanuit het Agora Theater in Lelystad live op Nederland 1 wordt uitgezonden.