Franse Meesterkok opent restaurant/hotel in Noordwijkse duinen

10/11/2010 10:47

Kroon op het Werk

Franse haute couture aan de Hollandse kust. Op maandagavond 8 november opende de Franse Meesterkok Jean Jacques Menanteau op feestelijke wijze de deuren van zijn restaurant/hotel Villa de Duinen in Noordwijk aan Zee. Niemand minder dan couturier Ronald Kolk ontwierp exclusief de bedrijfskleding voor het bedienend personeel.

Na 16 jaar lang de scepter te hebben gezwaaid in restaurant L'Excelsior in Hotel de L'Europe te Amsterdam besloot Meesterkok Jean Jacques Menanteau dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Deze vond hij in Villa de Duinen, een prachtig, authentiek landgoed uit 1902 dat destijds dienst deed als familiehotel. Afgelopen zomer heeft de villa een ingrijpende make-over ondergaan en ademt nu een bijzondere sfeer uit van grand allure met respect voor historie. Een ideale plek voor culinaire fijnproevers en logees die opzoek zijn naar ruimte en rust.

Bekende Meesterkok

Jean Jacques Menanteau is een bekende naam binnen de culinaire wereld. In 2001 werd hij benoemd tot SVH Meesterkok van Hotel L'Europe in Amsterdam en in datzelfde jaar werd Jean Jacques door de prestigieuze Association Cuisinier de France benoemd tot Ma(ii)tre Cuisinier de France. Hiermee is hij de enige Franse Meesterkok in Nederland. Dat de Franse kookkunsten van Jean Jacques ook zeer gewaardeerd worden door zijn collega's bleek wel uit de grote opkomst van bekende (sterren)koks tijdens de Grand Opening. Zo waren o.a. Robert Kranenborg (bekend van het RTL programma Topchefs), Henk Savelberg en Constant Fonk van de partij. Bekende fans heeft de Fransman ook. Zo schuiven oud-politica Laetitia Griffith en de dames van sigarenclub Salomé regelmatig bij hem aan.

Culinaire signatuur

In de Villa wordt gekookt vanuit de Franse keuken met een knipoog naar de rest van de wereld. In alle gerechten staan drie dingen centraal: het seizoen, de natuur en de omgeving. Ook de vegetariër kan zijn hart ophalen in het restaurant van Menanteau. Hij is namelijk van mening dan een niet-vleeseter net zoveel aandacht verdient als iedere andere klant.

Exclusieve bedrijfskleding van couturier Ronald Kolk

Zowel voor de bedienende gastvrouwen als bedienende gastheren van Villa de Duinen heeft de bekende couturier Ronald Kolk exclusieve bedrijfskleding ontworpen. De couturier is vaak te vinden in Noordwijk en een goede bekende van Jean Jacques Menanteau. Vandaar dat hij ook heeft voorgesteld om de bedrijfskleding te ontwerpen. Voor deze opdracht heeft hij zich laten inspireren door de inrichting van het restaurant.

Goede nachtrust

Niet alleen in het restaurant kan de levensgenieter pur sang zijn hart ophalen. Ook in één van de elf luxe ingerichte hotelkamers in de villa is het goed vertoeven. Geen enkele kamer is hetzelfde en de meesten beschikken over een eigen balkon of terras. Het hotel staat onder bezielende leiding van Katja, de vrouw van Jean Jacques. Voor de zakelijke markt beschikt Villa de Duinen over 2 exclusieve vergaderruimtes met daglicht en openslaande deuren die voorzien van alle technische faciliteiten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.villadeduinen.nl