Gemeente Terschelling


Lutineprijs 2010

Op voordracht van de Lutineprijs-jury hebben burgemeester en wethouders van Terschelling de Lutineprijs 2010 toegekend aan de heer Gerrit Bart Volgers uit West-Terschelling.

De jury beoordeelt het werk van auteurs met Terschelling als onderwerp. Dit kunnen historische, sociologische, economische, taalkundige, biologische of psychologische publicaties zijn.

De heer Volgers krijgt de prijs voor zijn boek 'Terschelling, kunst & vliegwerk'. In dit boek wordt de techniek van het vliegervissen gebruikt om hoog vanuit de lucht met een camera opnamen te maken van het landschap en het gebeuren op Terschelling.

De jury wil dit originele idee bekronen en roemt de bijzondere en moeilijke techniek die Volgers sinds 2005 vervolmaakt heeft. Het gaat hier niet alleen om foto's van de prachtige natuur van Terschelling in de winter en andere jaargetijden, maar bijvoorbeeld ook om het vastleggen van kenmerkende elementen in het landschap en het vastleggen van details op de grond én in de lucht van het - niet alleen voor Terschelling - cultureel zo belangrijke Oerol-gebeuren. Daarmee zal het boek in de toekomst ook een historische waarde krijgen.

Vrijdag 17 december 2010 zullen de prijs, het hierbij behorende aandenken en geldbedrag worden uitgereikt.