Gemeente Hoogeveen

9 november 2010

Hieronder staan de openbare besluiten van B&W
Orgaan: College van B&W
Locatie: B&W-Kamer
Datum: dinsdag 09 november 2010

* Agenda

1. Een aangenaam, duurzaam en betaalbaar gemeentelijk werkklimaat Samenvatting
Het college vraagt de gemeenteraad een krediet van 447.000 euro voor de verwarming en koeling van Het Werkplein. De provincie draagt nog eens 160.000 euro bij. In Het Werkplein zijn Sociale Zaken van de gemeente en het UWV WERKbedrijf samengegegaan. De installatie van Het Werkplein heeft nog onvoldoende verwarmingscapaciteit en er zijn nog geen voorzieningen voor koeling. Er is gekeken naar uitsluitend warmte- en koudeopslag (WKO) zowel voor alleen Het Werkplein als voor alle gemeentelijke gebouwen, maar dat is niet rendabel. Er is nu gekozen voor een combinatie van de huidige verwarmings- en koelingsinstallatie met een systeem van WKO. Bij WKO wordt energie uit de ondergrond benut. Het is een duurzame oplossing. De extra investeringen worden in ingeveer acht jaar terugverdiend.

Stukken

+ BenW voorstel Energievoorziening voor het Werkplein 2. Wethouder Eerenstein
Maatwerkvoorschriften voor de horeca Samenvatting In verband met de geluidsoverlast van een aantal horecabedrijven in de Grote Kerkstraat wil de gemeente maatwerkvoorschriften voor die bedrijven opstellen.
Omdat haast is geboden bij het bestrijden van de overlast heeft het college besloten om de maatwerkvoorschriften onmiddellijk van kracht te verklaren en hierbij eenmalig af te wijken van de gebruikelijke uitgebreide procedure. De verkorte procedure die nu gevolgd wordt is overigens ook toegestaan voor dit soort besluiten en voldoet dus wel aan de wettelijke eisen en voorwaarden.

Stukken

+ BenW voorstel Procedure voor het opleggen van maatwerkvoorschriften voor de horecabedrijven in Hoogeveen 3. Wethouder Bargeman
Bezwaar lokale omroep Hoogeveen Samenvatting De Lokale Omroep Hoogeveen (LOH) heeft begin dit jaar bezwaar gemaakt tegen de verleende subsidie voor 2010. Na overleg met de LOH heeft het college besloten om het besluit te herzien en het gevraagde bedrag voor 2010 beschikbaar te stellen. De LOH vindt dit niet voldoende en handhaaft het bezwaar. De LOH wil een gemeentelijke toezegging voor de komende jaren. De bezwaarschriftencommissie geeft aan dat de algemene subsidieverordening niet de mogelijkheid biedt om toezeggingen te doen voor volgende jaren. De commissie adviseert het college daarom het bezwaarschrift niet in behandeling te nemen. Het college neemt het advies over.

Stukken

+ BenW voorstel Bezwaarschrift Lokale Omroep Hoogeveen 4. Wethouder Hiemstra
Woningbouw in het deelplan Kalkovenstraat Samenvatting Het college vraagt de gemeenteraad om het bestemmingsplan Bentinckspark, deelplan Kalkovenstraat, vast te stellen. Tussen de Kalkovenstraat en de Vos van Steenwijklaan ligt een voormalig bedrijventerrein. Voor dit gebied is een nieuw bestemmingsplan gemaakt, dat herontwikkeling van het gebied mogelijk maakt.

Stukken

+ BenW voorstel Bestemmingsplan Bentinckspark, deelplan Kalkoven 2009

+ Raadsvoorstel Bestemmingsplan Bentinckspark, deelplan Kalkoven 2009
5. Wethouder Smid
College beantwoordt PvdA-vragen Samenvatting Op vragen van de PvdA-fractie over de inrichting van het Sterrenpark in Krakeel laat het college weten dat er binnenkort bomen worden geplant en dat er bankjes en prullebakken geplaatst worden.
Ook geeft het college aan dat de karakteristieke brug in het Sterrenpark voor de toekomst veilig is gesteld. Verder antwoordt het college dat de dempende maatregelen rondom de voetbalkooi niet het gewenste resultaat opleveren. Binnen de wijksmederij Krakeel wordt bekeken of de voetbalkooi verplaatst kan worden naar een andere locatie.

Stukken

+ BenW voorstel Schriftelijke vragen PvdA
+ Brief aan leden gemeenteraad schriftelijke vragen PvdA over Sterrenpark in wijk Krakeel
6. Wethouder Hiemstra
Gemeente verkoopt woning aan de Van Nijenhovelaan Samenvatting De gemeente Hoogeveen bezit nog een aantal woningen die ze verhuurt. Vrijgekomen woningen werden tot nu toe via de notaris aan de hoogste bieder verkocht. Het college van B&W wil een groter publiek bereiken en heeft besloten om vrijgekomen huurwoningen via een makelaar te gaan verkopen.

Een vrijgekomen huurwoning aan de Van Nijenhovelaan 4 wordt op deze manier verkocht.

Stukken

+ BenW voorstel verkoop van een gemeentelijke huurwoning 7. Wethouder Eerenstein
Aanleg van fiets- en landbouwtunnels onder de N48 Samenvatting B&W van Hoogeveen gaan akkoord met een bijdrage van 200.000 euro voor twee tunnels onder het Drentse deel van de N48. Rijkswaterstaat is begonnen met het veiliger maken van de N48 tussen het klaverblad Hoogeveen en de aansluiting op de N34. Deze weg heeft een stroomfunctie en krijgt nu de breedte en de markering die daarbij hoort. In de N48 liggen diverse onveilige gelijkvloerse oversteken die niet passen in een stroomweg. Op voorwaarde dat de regio daaraan bijdraagt heeft de minster van verkeer en waterstaat geld beschikbaar gesteld voor in totaal vier tunnels. De tunnel ter hoogte van de oversteek Oosterveld is voor Hoogeveen het meest van belang.

In mei 2011 is de hele N48 drie weken afgesloten in verband met de verbreding. Het plan is om dan de tunnelbakken ook te plaatsen. Op twee inloopavonden zijn belangstellenden over het project geïnformeerd.

Stukken

+ BenW voorstel landbouw- en fietstunnels N48 8. Wethouder Bargeman
Jaarrekening BOPO 2009 Samenvatting
Burgemeester en wethouders leggen het jaarverslag van de Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs (BOPO) van 2009 ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

Stukken

+ BenW voorstel Jaarrekening BOPO 2009
+ Raadsvoorstel Jaarrekening BOPO 2009 9. Wethouder Eerenstein
Realisatie elektrische oplaadpunten Samenvatting Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om zes gratis oplaadpunten voor elektrisch vervoer te realiseren. Verder wordt het gemeentelijk wagenpark uitgebreid met een elektrisch voertuig.
Hiermee wil het college het elektrisch vervoer introduceren binnen de gemeente en binnen de eigen organisatie. Deze stap draagt ook bij aan de gemeentelijke klimaatdoelstellingen: gemeentelijke organisatie klimaatneutraal in 2020 en de gemeente Hoogeveen klimaatneutraal in 2040.

Stukken

+ BenW voorstel Tender elektrische voertuigen en elektrische oplaadpunten
10. Wethouder Hiemstra
College werkt mee aan wijziging bestemmingsplan Samenvatting Op het perceel Kinholtsweg 1 in Fluitenberg zal een karakteristiek bijgebouw van een boerderij tot woning worden verbouwd. Het college wil meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan ligt zes weken ter inzage.

Stukken

+ BenW voorstel Bestemmingsplan Buitengebied-Noord, deelplan Kinholtweg 1 Fluitenberg 2010
11. Burgemeester
Op weg naar één brandweerkorps voor Zuidwest-Drenthe Samenvatting Er is een nieuwe stap gezet op de weg naar een zelfstandig brandweerkorps voor Zuidwest-Drenthe. De komende twee jaar worden de voorbereidingen getroffen om de brandweerorganisatie aan te laten sluiten bij de Hulpverleningsdienst Drenthe, zo heeft het college besloten. Op 1 januari 2013 worden het beroepspersoneel en middelen overgedragen aan de HVD. De vrijwillige brandweerlieden blijven wel in dienst van de gemeenten.
Nu zijn de brandweerkorpsen nog onderdeel van de gemeente. In maart 2008 besloten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld tot een vergaande samenwerking.
Voordelen van een zelfstandige brandweerorganisatie zijn onder meer het kunnen werken met één begroting en één adminstratie en een eenduidige werkwijze in het gehele gebied. Ook zal één - grote - organisatie beter in staat zijn om efficienter te werken, waardoor de kwaliteit kan worden verbeterd, beter kan worden voldaan aan de aanscherping van regels en toekomstige opgelegde bezuigingen beter kunnen worden opgevangen.

Stukken

+ BenW voorstel Doorontwikkeling samenwerkingsverband brandweer Zuidwest Drenthe

+ Het district brandweer ZuidWest Drenthe binnen de Veiligheidsregio Drenthe

---

Hoofdnavigatie


* Actueel

* Wonen en Omgeving

* Zorg en Welzijn

* Onderwijs en Werk

* Ondernemen

* Vrije tijd en Toerisme

* Bestuur en Organisatie

+ College van B&W

+ Burgemeester

+ Gemeenteraad

+ Verkiezingen

+ Organisatie

+ Beleid en visie

+ Verantwoording beleid

+ Regelgeving

+ Transparantie en invloed

+ Feiten en cijfers

* Digitaal loket

Contact

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen
Telefoon 14 0528
info@hoogeveen.nl

Volledige informatie
E-mailservice
Contactformulier

---

Uitgelicht

Links


* Meldingen

* Mijn Hoogeveen

* Bekendmakingen

* Regelgeving

* Vacatures

* Waterloket

Portaal Hoogeveen
CJG Hoogeveen
Woningbouw dorpen
De Wieken
Bentinckspark
Smederijen
Stadscentrum
Home
headerfoto

---

Zoeken

Zoeken

Zoek op trefwoorden ____________________ Zoek

Ondersteunende navigatie


* Inloggen |

* Home |

* Sitemap |

* Contact |

* RSS Overzicht |

* Twitter

---

Ondersteunende navigatie footer


* Privacy statement |

* Proclaimer

---