Vakopleiding voor Directiechauffeurs CCVD2 officieel van start

10/11/2010 11:26

Bruseco - Vakopleiding directiechauffeur

Een officiele vakopleiding voor directiechauffeurs was er al sinds 2003. Deze CCV-D1 opleiding geldt tegenwoordig als minimale eis bij de werving van directiechauffeurs door grote ondernemingen. Na een jaar voorbereiding door het CCV (onderdeel van het CBR) in nauwe samenspraak met een kleine groep opleiders, waaronder Bruseco, is de vervolgopleiding CCV-D2 ontwikkeld. Vanaf 1 november mogen deze opleiders, waaronder het bekende internationale opleidingsinstituut Bruseco voor een periode van vijf jaar deze opleiding geven.

Paul Brussaard, directeur en eigenaar van Bruseco licht toe: " We zijn enorm blij dat er de CCV-D2 opleiding er nu is. Vanuit de markt is er al jaren behoefte aan directiechauffeurs en privé-chauffeurs die op een hoger niveau kunnen functioneren. Verschillende opleidingsinstituten boden al vervolgtrainingen op de CCV-D1 opleiding aan. Het kwaliteitsniveau van deze opleidingen liep echter nogal uiteen. In de CCV-D2 opleiding en het bijhorende examen zijn alle eisen nu duidelijk vastgelegd."

Het CCV-D2 examen beoordeelt diverse competenties die voor de directiechauffeur cruciaal zijn in de dagelijkse praktijk, zoals een verhoogde rijvaardigheid, de preventieve observatie (scannen van de omgeving op veiligheid) en het zelfstandig voorkomen van en optreden in noodsituaties. De veiligheid in en rondom de auto en bij verkeersdeelname wordt met deze opleiding verder verhoogd.

Brussaard: "En mocht er sprake zijn van een -tijdelijk- verhoogd risico voor de man of vrouw op de achterbank, dan is de chauffeur ook daarop getraind. Samen met de aanvullende trainingen die Bruseco haar kandidaten aanbiedt, zoals 'reanimatie' en 'VIP te water'worden directiechauffeurs opgeleid om op het hoogste niveau te kunnen functioneren."





http://http:www.bruseco.nl

http://www.bruseco.eu