Teijin betreedt de high-performance polyethyleen-markt

10/11/2010 11:28

Teijin Aramid

Arnhem - Teijin Limited kondigde vandaag aan dat het toe zal treden tot de high-performance polyethyleen (HP-PE)-markt. De eerste productiefaciliteit komt in Emmen te staan. Het is de bedoeling dat deze faciliteit in de tweede helft van 2011 met de commerciële productie zal beginnen.

Teijin wil de HP-PE-activiteiten snel ontwikkelen door te innoveren en goed in te spelen op de markt. De doelstelling is een wereldwijd marktaandeel van 15% tot 20% in 2015.

HP-PE, dat meestal de vorm van vezels of tape heeft, wordt gemaakt van ultra-high-molecular-weight polyethyleen (UHMWPE)-polymeren. Dit materiaal is snij resistent en zeer goed bestand tegen impact, slijtage en chemische stoffen, en heeft een voortreffelijke duurzaamheid en sterkte. HP-PE kent uiteenlopende toepassingen, waaronder versterkte kunststof, beschermingsmaterialen, touwen, netten en medisch materiaal.

Teijin Aramid BV en Teijin Techno Products Limited, kernonderdelen van de Aramid Fibers Business Group van Teijin, hebben de HP-PE-productieprocessen en -producten ontwikkeld in hun respectievelijke onderzoeksfaciliteiten in Arnhem en Iwakuni (Japan). Op dit moment is Teijin bezig met de productie van beperkte hoeveelheden HP-PE in proeffabrieken in Nederland en Japan.

Nu deze twee ondernemingen met succes technologieën voor massaproductie en nieuwe productieprocessen hebben ontwikkeld, en nu de vereiste productkwaliteit bij massaproductie gegarandeerd kan worden, heeft Teijin besloten om over te gaan tot commerciële productie van HP-PE.

Door HP-PE toe te voegen aan het productportfolio, dat ook al para-aramide (Twaron), para-aramide-copolymeren (Technora), meta-aramide (Teijinconex) en koolstofvezels (Tenax) bevat, alsmede hybride producten die bestaan uit een combinatie van deze specifieke materialen, zet de Teijin Group een volgende stap naar wereldwijd marktleiderschap op het gebied van ultra-high-performance materialen.

Over Teijin

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is Twaron(R), Sulfron(R), Teijinconex(R) of Technora(R) aanwezig en wordt ingezet in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. De vier hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in Nederland en Japan. Voor meer informatie: www.teijinaramid.com.

Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 8,5 miljard dollar (765,8 miljard yen) in fiscaal jaar 2009 en heeft wereldwijd 18.778 medewerkers. Voor meer informatie: www.teijin.co.jp/english.





http://www.teijinaramid.com