Deelgemeente Charlois Rotterdam

Job Dura Prijs: Nominatie RDM-Campus en Wereld op Zuid

Maar liefst twee projecten uit Rotterdam Charlois zijn genomineerd voor de Job Dura Prijs 2010. Het zijn brede school De Wereld op Zuid en de RDM-Campus

De Job Dura Prijs is een prijs voor de gebouwde omgeving die eens per twee jaar wordt uitgereikt aan een opdrachtgever, initiatiefnemer of architect van een bijzonder bouwproject in de regio Rotterdam. In 2004 kreeg het Zuiderpark deze prijs, om de manier waarop het nieuwe watersysteem in het het park bijdraagt aan de kwaliteitsverbetering van het park. Thema was toen "Water als geld".

Elke twee jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is dat Morgen Wijzer. Hiermee wil de het Job Dura Fonds aandacht vragen voor het belang van het investeren in een duurzame toekomstige samenleving door onderwijs en educatie. Naast schoolgebouwen voor basis- en voortgezet onderwijs vallen hier ook hogescholen, universiteiten, medische centra, kennisinstituten, musea, educatieve buitenruimten en informatiecentra onder.

Basisschool De Wereld op Zuid is genomineerd, vanwege de grote maatschappelijke betekenis voor Zuidwijk en het bijzondere ontwerp; RDM Campus vanwege vernieuwend onderwijs met koppeling naar praktijk op een bijzondere locatie. In totaal zijn er vier Rotterdamse projecten genomineerd.

De Job Dura Prijs wordt dinsdag 16 november uitgereikt in het Scheepvaart- en Transportcollege

De winnaar krijgt een geldbedrag van 25.000,- en een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben. Ook is er een aanmoedigingsprijs van 7.500,-.