Deelgemeente Charlois Rotterdam

Bewoners Dordtselaan bespreken veiligheidsmaatregelen

Maandagavond 1 november kwamen bewoners uit de omgeving Dordtselaan voor de tweede maal in korte tijd bijeen in de raadszaal van deelgemeente Feijenoord. Samen met vertegenwoordigers van de deelgemeenten Feijenoord en Charlois, de stadsmariniers, politie en RET bespraken zij de maatregelen die zijn getroffen om de veiligheid rond de Dordtselaan te vergroten.

Een greep uit de maatregelen

Op het Oleanderplein en rond de kop van de Dordtselaan is de politie vaker zichtbaar aanwezig met controles, ook s nachts. Het preventief fouilleren werpt duidelijk vruchten af; vanaf 5 oktober zijn er diverse messen in beslag genomen en een busje pepperspray. Bij een persoon is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Vanaf eind oktober is er ook extra toezicht op metrostation Maashaven, vanaf 20.00 uur tot aan einde dienstregeling (circa 01.00 uur).

Extra schoonmaak

De deelgemeente Charlois heeft tegen het wildplassen rond het Maassiloplein een plaskruis geplaatst. Dit is een tijdelijke voorziening, in afwachting van een permanent toiletgebouw. Omdat bewoners nog veel rommel in dit plaskruis zagen liggen, beloofde de deelgemeente dit dagelijks schoon te laten maken. Over het algemeen zijn bewoners tevreden over de genomen maatregelen.

Van de avond is een verslag gemaakt, dat inmiddels huis-aan-huis is verspreid op de Dordtselaan. Aanwezige bewoners die niet op de laan wonen, kregen m per post thuis.