Deelgemeente Charlois Rotterdam

Geslaagde Dag van de Dialoog

Afgelopen vrijdag en zaterdag is in Rotterdam voor de achtste keer de Dag van de Dialoog gehouden. En voor het eerst kon men op vrijdag aan twee tafels aanschuiven bij bestuurders van deelgemeente Rotterdam Charlois.

Aan de dialoogtafels werd vrijuit gepraat over het thema 'Alles uit de kast'. Gespreksthema was 'Alles uit de kast'. Daarbij vertellen mensen elkaar waarvoor ze hun uiterste best moesten doen. De dialoog is een gesprek waarbij luisteren belangrijker is dan praten. Discussie is verboden. Vaak gebeuren er dan unieke dingen. Dat was ook aan deze tafel het geval.

Aan één van de tafels ontstond een prachtige uitwisseling tussen drie vrouwen van Marokkaanse afkomst, een vrouw van Pakistaanse afkomst, een bestuurder van Turkse afkomst en drie Nederlandse mannen. Een van de Marokkaanse dames keek terug op de dialoog met de woorden: "Ik wist niet dat er nog Nederlanders waren die zo positief zijn over mensen van Marokkaanse afkomst". Een van de andere deelnemers nam het initiatief om deze dialoog over drie maanden voort te zetten. Alle aanwezigen vonden dit een prima idee.