Gemeente Dongeradeel


Sport- en cultuurverkiezing

Kent u een sporter of sportploeg of iemand in de gemeente Dongeradeel op een sport- of cultuurterrein die uitblinkt? Als bewoner of vereniging van de gemeente Dongeradeel kunt u kandidaten nomineren via onderstaande bon.

Aanmelding tot 1 december 2010

Tot 1 december kunnen de nominaties worden opgestuurd. Daarna komt de jury tot een keuze. Daarbij houden zij rekening met een aantal zaken. Zo moet de kandidaat progresse tonen, boven zichzelf uitkomen en woonachtig zijn in deze gemeente. Sporters moeten actief zijn in een erkende NOC/NSF-sport en voor de cultuurprijs gaat het om prestaties op de volgende terreinen : film, media en letteren, cultureel erfgoed, beeldende kunst en bouwkunst, amateurkunst en kunsteducatie, podiumkosten.

De jury bestaat uit de wethouder sport/cultuur, een sport- en cultuurverslaggever Nieuwe Dockumer Courant, een vertegenwoordiger van de regionale omroep, oud-sporter Jan Posthuma en cultuurkenner Inne Bilker. Jan Posthuma is een geboren Dokkumer die als volleyballer vele successen boekte. De voormalige international deed driemaal mee aan de Olympische Spelen. Hij was lid van het Nederlands team dat in 1996 goud veroverde in Atlanta.

Bekendmaking 4 januari

In december worden de genomineerden bekend gemaakt. Ze worden gepresenteerd in de Nieuwe Dockumer Courant en ook Radio Noordoost Friesland zal aandacht aan de nominaties besteden. Dat gebeurt onder andere in de weekendnieuwsshow en op 18 december in het sportcafé dat wordt uitgezonden vanuit De Westereen.

De genomineerden worden uitgenodigd voor bekendmaking van de prijzen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Deze wordt 4 januari gehouden in de Grote Kerk in Dokkum. De prijzen bestaan uit een kunstzinnig ontwerp van beeldend kunstenaar Paul Edens en een geldprijs.

Aanmelding door middel van de bon

De aanmeldingen van kandidaten, mét motivatie, moeten uiterlijk 2 december 2010 binnen zijn. Onderstaande bon kunt u invullen en inleveren bij De Nieuwe Dockumer Courant of het gemeentehuis in Dokkum. Opsturen kan natuurlijk ook naar onderstaand adres. Gemeente Dongeradeel
t.a.v. Team Welzijn
Antwoordnummer 39
9100 VB Dokkum (postzegel niet nodig).
Sportbon nominatie aanmelding Bestandsgrootte: 67 KB

Aanmelding via e-mail

Ook kunt u kandidaten via e-mail aanmelden. Vermeld u dan:
* Uw naam

* Naam genomineerde + de categorie: sportman / sportvrouw / sportploeg / sporttalent / favoriete kandidaat cultuurprijs / cultuurtalent

* Uw motivatie