Vestia


10-11-2010

Vestia verbindt wonen en zorg met Woonfonds

---

PERSBERICHT

Den Haag, 9 november 2010

Stichting Vrienden van de Parnassia Bavo Groep bouwt samen met Vestia aan Woonfonds voor patiënten van Parnassia, Brijder en Palier.

De Stichting Vrienden van de Parnassia Bavo Groep en woningcorporatie Vestia hebben een Woonfonds opgericht voor Haagse patiënten van Parnassia, Brijder en Palier die na een periode van opname een eigen woning krijgen toegewezen. Vestia stort een startkapitaal van EUR 25.000,=, wat direct inzetbaar is voor de inrichting van de woningen. Met het startkapitaal kunnen er minimaal 10 woningen ingericht worden. Zorg en wonen worden zo door de verschillende organisaties aan elkaar verbonden.

In de regio Den Haag krijgen circa 100 patiënten jaarlijks de beschikking over een eigen woonruimte. Deze mensen ervaren het krijgen van een eigen woonruimte als een keerpunt en de kans om een nieuwe start te maken. Een derde van deze groep mensen heeft helaas geen of onvoldoende eigen middelen om een nieuwe woonruimte in te richten. Hun slechte financiële situatie is veroorzaakt door langdurige arbeidsongeschiktheid, opnames en persoonlijke problemen zoals echtscheiding en/of gemaakte schulden als gevolg van hun psychiatrische problematiek.

Het Woonfonds heeft tot doel het vergaren van kapitaal en materialen om deze groep mensen te ondersteunen bij het inrichten van hun eigen woonruimte. Deze ondersteuning bestaat in eerste instantie uit het ter beschikking stellen van financiële middelen, zodat de woning naar eigen smaak kan worden ingericht. Voor het bieden van extra maatschappelijke ondersteuning tijdens de verhuisperiode en de inrichting worden stagiaires ingezet, die op dat moment binnen Palier werkzaam zijn. Het streven is dat meer bedrijven en instellingen het Woonfonds gaan ondersteunen bij deze activiteiten.

Stichting Vrienden van Parnassia Bavo Groep
Stichting Vrienden van de Parnassia Bavo Groep ondersteunt de Parnassia Bavo Groep in haar missie een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van haar patiënten én aan de kwaliteit van de samenleving. Dit doet zij door patiënten te ondersteunen op het gebied van wonen, werken, leren en recreëren.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.