Politie Amsterdam-Amstelland

Man aangehouden na inbraak in kelderbox

Een oplettende bewoner van een appartementencomplex aan In de wolken in Amstelveen zette de politie in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 november op het spoor van een inbreker. De politie hield een 50-jarige man aan voor inbraak in kelderboxen.

Breekgeluiden
De melder hoorde omstreeks halfvier breekgeluiden en belde snel de politie. Agenten zagen nog net twee mannen de boxgang verlaten waarvan één direct wegrende. Hij liet een zojuist gestolen bromfiets staan. De tweede man, de 50-jarige verdachte, werd aangehouden. Hij had een fiets bij zich die hij vermoedelijk uit één van de zes opengebroken kelderboxen had ontvreemd. De politie nam de twee vervoermiddelen en een breekijzer in beslag. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Tips voorkomen woninginbraak
Tips om inbraak te voorkomen kunt u vinden op deze website. De politie adviseert te letten op het gebruik van goede sloten. Zet binnen ook altijd uw fiets of bromfiets op slot.

» Tips voorkomen woninginbraak

Informatiedagen
In verschillende buurten houdt de politie de komende weken informatiebijeenkomsten waarop we u vertellen hoe u de kans verkleint dat bij u wordt ingebroken.


- Keizer Karelpark in Amstelveen - donderdag 11 november - 19.30 tot 21.30 uur in MOC, Lindenlaan 5 te Amstelveen.

- Westwijk in Amstelveen - dinsdag 16 november - 19.30 tot 21.30 uur in wijkcentrum Westend in de Westwijk te Amstelveen.


____________________