Gemeente Delfzijl

Gescheiden afval inzamelen met nieuwe restafvalbak

De gemeente Delfzijl gaat begin 2011over van het gescheiden inzamelenvan restafval en gft met een duobak,naar het inzamelen van restafval engft met ieder een eigen container,een âgrijzeâ en een âgroeneâ. Voorrestafval krijgt u een nieuwe âgrijzeâcontainer. Deze nieuwe manier vanafval inzamelen kost minder geld en ismilieuvriendelijker.

Aflevering nieuwe âgrijzeâ bak
Deze week ontvangt u een brief met meer informatie over de nieuwe manier van afval inzamelen in de gemeente Delfzijl. In december ontvangt u van de gemeente Delfzijl opnieuw een brief met informatie over de datum waarop uw nieuwe âgrijzeâ container voor restafval wordt afgeleverd, op welke dag uw huidige container met scheidingswand (duobak) wordt omgebouwd tot gft-container en hoe u deze kunt aanbieden op de inzamelingsdagen. Bij de brief in december vindt u ook de nieuwe afvalkalender met het inzamelschema voor 2011.

Een kleine of grote âgrijzeâ bak?
U kunt kiezen uit een kleine of grote âgrijzeâ container. De nieuwe grijze restafvalcontainer heeft standaard een inhoud van 240 liter (uw huidige duobak heeft dezelfde inhoud). Wilt u dit formaat houden, dan hoeft u verder niets te doen. U ontvangt dan automatisch in januari een 240 liter restafvalbak. Wilt u liever een kleinere container voor restafval van 140 liter? Bel dan gratis met de helpdesk, telefoonnummer (0800) 020 10 43 vóór 24 november 2010.

Informatie
Heeft u nog andere vragen over de nieuwe manier van afval inzamelen, bel dan gratis met de helpdesk. Twijfelt u over het formaat van de bak? In de centrale hal van het gemeentehuis staan tot januari 2011 twee demoafvalcontainers van 140 en 240 liter. Komt u eens een kijkje nemen!