Gemeente Enkhuizen

Bijeenkomst In veilige handen

De Vrijwilligerscentrale Westfriesland organiseert in samenwerking met Movisie een bijeenkomst In veilige handen. Dit zal gaan over het onderwerp: grensoverschrijdend seksueel gedrag voorkmen in het vrijwilligerswerk met minderjarigen. Als je werkt met kinderen en jongeren wil je hen een veilige plek bieden. Dat doe je door preventief te werken: zorgen dat alles zo is ingericht dat vervelende zaken zo min mogelijk kans krijgen.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik komt overal in de maatschappij voor, helaas ook in het vrijwilligerswerk. Het blijkt dat het risico groter is wanneer er niet over gesproken wordt binnen de organisatie. Ga dus het gesprek aan! Het project In veilige handen dat gezamenlijk met de NOC*NSF en Scouting Nederland wordt uitgevoerd ondersteunt u en geeft u handvatten bij het stellen van grenzen, het bespreken van signalen en niet pluis gevoelens en het ondersteunen van deelnemers en vrijwilligers. Na afloop van de training bent u in staat om het onderwerp te agenderen binnen de eigen organisatie en met de ouders en jongeren, kunt u een risicoanalyse maken en bent u alert bij het aannemen van nieuwe vrijwilligers.

De Vrijwilligerscentrale Westfriesland nodigt belangstellenden van harte uit voor deze bijeenkomst op maandag 15 november van 19.30 uur tot 22.30 uur. De locatie is de Nieuwe Doelen, Spoorstraat 1 Enkhuizen. U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden tot uiterlijk vrijdag 12 november bij Marlies Vos, cordinator advies en ondersteuning. E-mail: m.vos@vrijwilligerscentrale.info. Telefoon 0229-216499.