UMC Utrecht


FC Utrecht steunt onderzoek UMC Utrecht

Artsen blij met donatie van FC Utrecht

Tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV van 7 november is EUR3800 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Met de actie `sta op tegen kanker' werd er voorafgaand aan de wedstrijd gecollecteerd. KWF Kankerbestrijding steekt het geld in onderzoek dat door artsen in het UMC Utrecht wordt uitgevoerd. Het gaat om de Physical Activity during Cancer Treatment (PACT) studie die onder leiding van Prof.dr. P.H.M. Peeters wordt uigevoerd.

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Steeds meer mensen overleven het maar nog steeds sterven er vijf mensen per uur aan deze ziekte. Met de actie `sta op tegen kanker' wil het KWF Kankerbestrijding aandacht vragen voor de behandeling van kanker. Tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag zijn er donateurs geworven door het KWF Kankerbestrijding. FC Utrecht steunt het project van Prof.dr.P.H.M. Peeters en heeft toegezegd de opbrengst van de collecte te verdubbelen.

Onderzoek
Het UMC Utrecht is een onderzoek gestart: heeft fysieke training tijdens de behandeling tegen kanker invloed op moeheidsklachten en het mogelijke genezingsproces. Het gaat om de Physical Activity during Cancer Treatment (PACT) studie dat het UMC Utrecht in samenwerking met het Integraal Kankercentrum Midden Nederland met subsidie van KWF Kankerbestrijding en ZonMw uitvoert. Het onderzoek is in januari van dit jaar begonnen en loopt tot eind volgend jaar. De onderzoekers hopen driehonderd patiënten op te nemen in het PACT-onderzoek. Prof. dr. P.H.M. Peeters en Prof. dr. E. van der Wall van het UMC Utrecht zijn blij dat hun project exclusief geadopteerd is door FC Utrecht. woensdag 10 november 2010