Rijksoverheid


Amerikaanse senator spreekt met staatssecretaris Atsma over waterveiligheid

Nieuwsbericht | 10-11-2010

De Amerikaanse senator van Louisiana, Mary L. Landrieu, is op dinsdag 9 november ontvangen door staatssecretaris Atsma.

Het bezoek, dat vooral diende als kennismaking, stond geheel in het teken van de samenwerking tussen Nederland en de VS op het gebied van waterveiligheid en watermanagement. Landrieu is één van de leidende politieke kopstukken in de VS die zich inzet voor een betere bescherming tegen overstromingen in Amerika. Belangrijke aanleiding hiervoor is de orkaan Katrina, die in 2005 grote overstromingen in New Orleans en omliggende gebieden als gevolgd had.

De ramp in New Orleans heeft gezorgd voor intensieve watersamenwerking tussen Nederland en Amerika. Na de ramp heeft Rijkswaterstaat bijvoorbeeld twee noodpompen en een pompteam aangeboden. Driemaal bezocht een Nederlandse staatssecretaris verantwoordelijk voor waterveiligheid New Orleans en ook de senator brengt inmiddels haar derde bezoek aan Nederland.

De senator zal nog tot en met vrijdag in Nederland blijven. Ze brengt onder meer een bezoek aan het project externe link: Ruimte voor de rivier en aan het kennisinstituut Deltares en is op 12 november aanwezig bij de feestelijke afronding van dijkversterking in Zeeland.

Afzender


* Ministerie van Infrastructuur en Milieu