Gemeente Breda

Brede school in het Ginneken

Medio 2012 krijgt ook het Ginneken zijn brede school. Het college vraagt de raad om hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Wethouder Boelema: âIk ben blij dat we het mogelijk kunnen maken steeds meer brede scholen in Breda te realiseren. De kans op ontwikkeling van talenten van 0-13 jarigen neemt hierdoor toe.â

Het leerlingenaantal in het Ginneken groeit de afgelopen jaren onverwacht. Dat betekent dat er een structureel tekort aan lokalen dreigt te ontstaan voor de bestaande basisscholen Dr. De Visser en Laurentius. De brede school moet voorzien in lokalen voor beide scholen, kinderopvang, buitenschoolse opvang en een sportvoorziening. De school voorziet hiermee voor een belangrijk deel van het totaalaanbod van de sociaal maatschappelijke voorzieningen in het Ginneken.

De locatie van de brede school wordt Viandenlaan 2 (voormalig postkantoor) in combinatie met Viandenlaan 10 (bijgebouw Dr. De Visserschool). Dit laatste gebouw wordt gerestaureerd en gerenoveerd. Met deze verbouw is het ook mogelijk om te voorzien in de groeiende behoefte aan kinderopvang in het Ginneken.

Het college wil begin 2011 met de bouw starten. Het doel is de nieuwbouw van de school medio 2012 op te leveren.

Breda,10 november 2010