Gemeente Dongen

College behandelt reacties op ontwerp inrichtingstekening

Publicatiedatum: 10-11-2010

Op 5 oktober jl. vond in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst plaats over de sluiting van de Centrumring tussen de Min. Goselinglaan en de Sint Josephstraat. Tijdens en na de informatiebijeenkomst hebben veel inwoners en instellingen positief gereageerd op het plan om de Centrumring te gaan doortrekken. Wel hebben veel mensen extra aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid.

Er zijn diverse ideeën aangedragen om de inrichting veiliger te maken, bijvoorbeeld in de vorm van zebrapaden en drempels. Vanwege het grote aantal reacties is besloten om de geplande terinzagelegging van het ontwerp projectbesluit per 12 november uit te stellen. De gemeente wil namelijk eerst de nodige tijd nemen om de binnengekomen reacties goed te beoordelen om zo tot een zorgvuldige afweging te kunnen komen.

Daarna worden de personen die een schriftelijke reactie hebben gegeven zo spoedig mogelijk schriftelijk geïnformeerd en wordt een nieuwe datum voor de terinzagelegging van het ontwerp projectbesluit gepland. Zodra deze datum bekend is, wordt dit via de gemeentelijke Informatiekrant en de website www.dongen.nl bekend gemaakt.

Betrokken
Projectwethouder Joop Velthoven geeft aan dat het gemeentebestuur zeer verheugd is over het aantal en de inhoud van de reacties. We wisten al dat het onderwerp Centrumring leeft. De actie met de estafettestokjes heeft bijvoorbeeld diverse reacties opgeleverd. Tijdens de informatieavond van 5 oktober merkte je ook weer dat de bewoners enorm betrokken zijn bij de ontwikkelingen in hun dorp en hierover graag mee willen denken. Voor deze betrokkenheid wil ik de bewoners namens het bestuur nu alvast bedanken. We nemen graag de tijd om de reacties te betrekken bij de inrichting en het ontwerp.

Delegatiebesluit gemeenteraad
Voor het sluiten van de Centrumring doorloopt de gemeente een planologische procedure in de vorm van een projectbesluit. Om in maart/april2011 met de aanleg van de nieuwe weg te kunnen beginnen, is het nodig dat er begin 2011 een projectbesluit ligt. Gelet op deze strakke planning heeft de gemeenteraad op 4 november jl. een delegatiebesluit genomen. Daardoor kan de verdere besluitvorming over de planologische procedure door het college plaatsvinden.