Gemeente Eemnes

10-11-2010
Vandaag heeft de Raad van State de langverwachte uitspraak gedaan in de zaak over het Dorpshart Eemnes. Een aantal belanghebbenden heeft de plannen, om op de plek van het voormalige gemeentehuis een nieuw dorpshart te maken, aangevochten. De Raad van State verklaarde de beroepen ongegrond, met uitzondering van de oppervlakte van het horecaterras. Dit is door de Raad van State bepaald op maximaal honderd vierkante meter. De uitspraak betekent dat projectontwikkelaar Leyten kan beginnen met de bouw.

"Dit jaar nog gaat de eerste schep de grond in," zegt wethouder Eddy van IJken. "Nu de beroepen van tafel zijn kan Leyten met de bouw beginnen. En dat zien we liever nog vandaag dan morgen gebeuren. We hebben afspraken gemaakt met ondernemers, toekomstige bewoners en met onze eigen inwoners over de komst van een nieuw dorpshart. Die afspraak willen we graag inlossen."

Van IJken vervolgt: "Het dorpshart gaat ervoor zorgen dat Eemnes een echt centrum krijgt. Een centraal punt in het dorp waar mensen samen komen en hun boodschappen kunnen doen. Daarmee is het niet alleen van belang voor winkelend publiek, maar krijgt het ook een sociale functie. Bij de inrichting van de omgeving houden we daar ook nadrukkelijk rekening mee. Er moet een levendig plein ontstaan. Uiteraard passend bij de omgeving en de uitstraling van het dorp Eemnes." De gemeente heeft afspraken met projectontwikkelaar Leijten om op korte termijn met de bouw van het dorpshart te starten.