GroenLinks Zeist


Uitbreiding golfbaan Kromme Rijn-gebied definitief van de baan

Woensdag 10 november 2010, 12:45u -

* golfbaan Kromme Rijngebied

Middels een door GroenLinks en de SP ingediend wijzigingsvoorstel op het raadsvoorstel over het onderzoek naar de effecten van een mogelijke uitbreiding van golfbaan "Kromme Rijn" heeft de raad op 9 november besloten om de conclusie van het onderzoeksrapport - niet uitbreiden- over te nemen. Hiermee zijn deze uitbreidingsplannen deinitief van de baan.

Vorig jaar had een meerderheid van de raad gevraagd om een onderzoek om. o.a. te bezien wat een mogelijke uitbreiding van de golfbaan voor gevolgen zou hebben voor de kwetsbare ecologie in het Kromme Rijn-gebied. De conclusie van dit rapport was duidelijk: niet doen.

Het college had voorgesteld om de bevindingen van het rapport mee te nemen in de structuurvisie. GroenLinks vindt dat als er door een raadsmeerderheid gevraagd is om een rapport en daar een duidelijke conclusie uit komt het van politieke duidelijkheid getuigt dat je daar dan ook vervolgens een uitspraak over doet en dit niet onderbrengt in een structuurvisie die in poces is. Er zijn binnen de looptijd van het structuurvisieproces wel meer besluiten genomen over ruimtelijke ordeningsvraagstukken die ook terug komen in de structuurvisie. Waarom zou je dan voor de golfbaan een uitzondering maken ? Overigens staat in de concept-struuctuurvisie ook dat er geen uitbreiding komt.

GroenLinks is blij dat de discussie over de golfbaanuitbreiding nu afgesloten is en dat de uitbreiding er niet komt. In haar verkiezingsprogramma had GroenLinks zich al tegen deze uitbreiding uitgesproken en dat was mede aanleiding voor het mede-indienen van het wijzigingsvoorstel.